MónTerrassa
Palet creu que reservar un 30% del sòl a pisos socials perjudica Terrassa
  • CA

Representants de la Cecot i d’ERC van realitzar una jornada de treball aquest divendres a la seu de la patronal a Terrassa per compartir aspectes i casuístiques de la realitat empresarial i plantejar propostes per transformar els reptes que tenen per davant les pimes en oportunitats, sempre tenint en compte el context de reactivació en el que ens trobem.

Una de les intervencions va anar a càrrec del president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet, i Josep Lluís Rodríguez, membre de la junta. Els representants del sector de la construcció van manifestar la seva preocupació pel que suposava la cessió del 30% del sòl a habitatge social. Ho van qualificar d’una “greu amenaça al sector”, tot subratllant que “l’aplicació d’aquesta mesura a ciutats com Terrassa fa absolutament inviable les promocions immobiliàries. Ens serà molt difícil edificar amb aquestes condicions”. Això sí, han volgut matisar que no es tracta que el Gremi estigui en contra de fer habitatge de protecció social, però sí que creuen que de la manera en què està plantejat “no és viable i no aconseguirem fer els pisos d’HPO que necessitem”.

Rodríguez ha recordat la necessitat d’aprovar la nova Llei d’Habitatge per tenir les “regles del joc” ben clares, i ha demanat a les administracions que “ajudin a posar ordre i controlin, a través d’inspeccions, totes les obres d’empreses que no estan donades d’alta o que incorren en irregularitats”. En aquest sentit, han lamentat que “tenim molta competència deslleial en aquest sector”. Finalment, durant la trobada, el president del Gremi de la Construcció també s’ha referit als fons europeus Next Generation, els quals considera que han d’anar encaminats a incentivar l’obra nova, després que en els darrers anys s’hagi posat l’accent només en la “rehabilitació i en fer eficient el parc immobiliari actual”. I ha finalitzat la seva intervenció demanant un finançament adequat, via ICF o ICO, per “persones que volen rehabilitar el seu habitatge per fer-ho més eficient i sostenible però que no disposen de liquiditat per poder-ho finançar ja que, en molts casos, ens trobem que son pensionistes. Que volen però que no poden dur a terme aquestes millores”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa