MónTerrassa
Les grans prioritats del govern de Terrassa en el pressupost pel 2021
  • CA

El govern de Terrassa ha presentat aquest dijous a la premsa la seva proposta de pressupostos municipals per al 2021. Amb un pressupost ordinari de 205,7 milions d’euros, als quals s’ha d’afegir prop de 14 milions en inversions, l’executiu ha plantejat les seves prioritats de cara a l’any vinent.

Tal com es pot veure a continuació, l’àrea de Territori i Sostenibilitat és qui s’endú una major pessigada, d’aquí que sigui l’àrea amb un pressupost més elevat (116,4 milions). Dins d’aquesta hi trobem el compromís de millora del servei de neteja i recollida de residus, i pujades en el manteniment de l’espai públic i en seguretat. El govern es planteja crear un pla de mesures per a la inspecció i gestió de residus; fer estudis i manteniment de les rieres en trama urbana; incrementar el parc d’habitatges de protecció pública; o potenciar l’Anella Verda.

La segona gran partida és per a les millores de les activitats culturals, suport a entitats culturals i esportives, o l’organització del Mundial d’Hoquei de 2022. Amb prop de 2 milions d’euros, l’executiu subratlla que Esports i Cultura són dues àrees que fins ara patien un pressupost massa ajustat que ha fet que calgui una inversió en rehabilitació i adequació d’instal·lacions. A més, també consideren que són dos sectors que han estat greument colpejats per la crisi de la Covid i que caldrà potenciar-los i ajudar-los. En aquí també s’hi pot incloure, tot i estar col·locada en una peça a part, la partida que anirà destinada a cobrir les despeses i baixada d’ingressos que ha patit i patirà el Cinema Catalunya.

Com és lògic en temps de crisi econòmica i social, la tercera gran àrea és per a reforçar els ajuts i projectes de Serveis Socials i Servei d’atenció a domicili. Una prioritat que va intrínsecament relacionada amb la següent, que és reforçar els serveis d’atenció ciutadana i cita prèvia en un interès cap a la transformació digital integral. Educació i Ocupació (amb l’aposta de seguir cofinançament els programes d’inserció i de potenciar els dos grans Mercats de la ciutat), són les darreres prioritats que ha posat sobre la taula el govern.

Prioritats

!--akiadsense-->

Prioritats

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa