MónTerrassa
Un gran local en desús durant anys al Centre de Terrassa tornarà a la vida

Un gran local en desús durant anys al Centre de Terrassa tornarà a la vida pròximament. La Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Delegació del Vallès Occidental del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica (CATEB) han anunciat que inicien un nou projecte junts i que traslladaran les seves respectives seus en un únic espai. Així, ambdós canviaran les instal·lacions ubicades al Vapor Universitari per anar a aterrar al carrer de la Rasa. És un local que es trobava en venda i/o lloguer, gestionat per la immobiliària Solvia, i que ofereix un espai diàfan de prop de 700 metres quadrats.

Des de les dues entitats col·legials afirmen que amb aquest nou emplaçament es busca “apropar el servei a arquitectes, arquitectes tècnics i ciutadania en general, amb una ubicació que afavorirà un impacte més directe a la societat”.

Edifici en lloguer per 35 anys

Aquest divendres, una delegació de les juntes directives de la COAC i CATEB han visitat l’espai, obra de l’arquitecte Juli Capella. Segons informen en un comunicat, en els pròxims mesos s’iniciaran les obres de rehabilitació. El contracte és en règim de lloguer, amb una concessió de 35 anys.

Aquest canvi de seu obeeix a l’estreta col·laboració que està tenint lloc ja des de fa anys d’ambdós col·legis en la Intercol·legial Tècnica del Vallès. Amb aquesta nova etapa es considera que “s’afavoreix i facilita les gestions de l’exercici professional compartides entre arquitectes i arquitectes tècnics, i tant de bo signifiqui un precedent en el sector”, diuen.

L’edifici ubicat al carrer de la Rasa amb carrer de Gaudí, tindrà nou inquilí | G.E.

Aquest nou emplaçament també suposarà un pas endavant pels dos Col·legis. El COAC va celebrar l’any passat els 25 anys de vida, amb 1.200 col·legiats, s’ha marcat com un dels objectius primordials arribar “a aquells professionals del sector de pobles més petits per escoltar i donar resposta a les seves necessitats”. També continuar impulsant accions, activitats i experiències per enriquir l’experiència professional dels arquitectes.

Per la seva banda, el Cateb ofereix el seu servei al Vallès Occidental des de l’any 1991, i aplega gairebé un miler de professionals de l’arquitectura tècnica de la comarca. A més, es considera “l’interlocutor clau i els referents del sector amb les administracions, compromesos amb la professió i amb la societat de la comarca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa