MónTerrassa
Una finca del carrer Torrent passa a ser patrimoni municipal
  • CA

Per acord de Ple de 28 de setembre de 2006, l’Ajuntament va cedir a favor de la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa SA (Habitatge Terrassa) la finca emplaçada al carrer del Torrent, 77, amb el carrer de Lluís Puig i Matas, amb una superfície de 941,78 m2 i 2.703,21 m2 de sostre, destinada a habitatge de protecció oficial.

L’acord plenari disposava la reversió automàtica de la finca al patrimoni municipal en cas que, transcorreguts 10 anys des de la inscripció registral de la mateixa a nom del cessionari -fet que es va produir al gener de 2009- no s’hagués dut a terme la construcció d’habitatges en règim de protecció pública. Per aquest motiu, avui s’ha dut a terme l’acta notarial que constata la no destinació del bé a l’ús previst en els terminis acordats, per tal de fer efectiu el pacte de reversió a l’Ajuntament.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, explica que “la reversió d’aquests terrenys ens permetrà fer polítiques públiques de sol i habitatge de protecció pública, tan necessària a la ciutat, i lluny de l’especulació”. Per al regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, aquesta mesura demostra que “el nou equip de Govern està decidit a fer servir totes les eines legals al seu abast per posar les necessitats de les persones al centre de l’acció política, i ho farem per terra, mar i aire. Les terrassenques i els terrassencs necessiten habitatge digne i assequible. Aquesta és una necessitat bàsica i recuperem aquest solar perquè compleixi la seva funció social d’oferir habitatge de protecció oficial a les persones”.

El 8 de juny de 2007, l’Ajuntament de Terrassa i Caixa d’Estalvis de Terrassa van signar un conveni de col·laboració en matèria d’habitatge mitjançant el qual l’Ajuntament manifestava que, a través de la societat Habitatge Terrassa, tenia la intenció de fomentar la promoció de l’habitatge protegit mitjançant la subscripció amb institucions financeres de caràcter social i naturalesa fundacional sense afany de lucre per a la col·laboració en la promoció, construcció i gestió en règim de lloguer i en règim de venda. El conveni establia, específicament, la prohibició de cedir per part de Caixa Terrassa o les entitats del seu grup qualsevol dret i obligació resultant d’aquest conveni marc a favor de tercers aliens al seu grup, i s’establia l’obligació de notificar les transmissions de drets i obligacions del conveni a favor d’altres entitats del grup a l’Ajuntament. Aquest es podria oposar en cas que no es demostrés el manteniment del caràcter benèfic i social, la naturalesa d’entitat sense ànim de lucre i la qualitat tècnica i de solvència de l’entitat cessionària.

En mans d’un grup immobiliari

Actualment, la finca consta inscrita registralment a nom de la mercantil Divarian Propiedad SA Sociedad Unipersonal, grup immobiliari procedent del grup BBVA. Tal i com conclou el dictamen jurídic extern encarregat per Habitatge Terrassa, aquesta entitat no pot oposar desconeixement d’aquesta càrrega, que consta inscrita en el Registre de la Propietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa