MónTerrassa
Els funcionaris de justícia, en vaga indefinida: volen millors sous

Els funcionaris de justícia han començat aquest dilluns una vaga indefinida amb un objectiu clar: que els apugin els sous. Es tracta d’una protesta convocada pels sindicats CCOO, UGT, CSIF i STAJ, i que tindrà afectació a tots els partits judicials catalans. A Terrassa, aquest dimarts i divendres, es podrà veure els treballadors en un acte visible de protesta a les portes dels Jutjats. Les aturades seran de 10 del matí a 1 del migdia, cada dia. Aquest dimecres 19 d’abril però, ja avancen que la paralització serà tot el dia, perquè està convocada una manifestació a Madrid.

Les entitats basen les seves reivindicacions en el reconeixement de les funcions que “realment” realitza cadascun dels cossos funcionarials. En un comunicat recollit per l’Agència Catalana de Notícies, veuen “més que justificada” la vaga perquè el govern espanyol els tracta “com a funcionaris de segona”. I això que representen el 93% del personal de l’administració de justícia.

Recriminen que actualment “no està reconeguda la responsabilitat, professionalitat i especialització” de tot el personal: cossos generals, especials i metges forenses. Ni tampoc les funcions reals dels cossos generals. Per això creuen que se’ls “menysprea” en el nou model organitzatiu i tecnològic.

Increments salarials de 350 a 430 euros

Els sindicats denuncien que el Ministeri de Justícia vol imposar, “sense negociar”, la Llei d’eficiència organitzativa que “posa en risc els llocs de treball, les destinacions, la mobilitat voluntària, les retribucions especials i les funcions concretes del personal dels jutjats”. Tanmateix, una de les principals demandes és que s’incrementi el salari corresponent a totes les categories, una pujada que oscil·laria dels 350 euros (auxilis judicials) als 430 euros (metges forenses) mensuals.

Aquesta vaga arriba poc temps després de la realitzada pels lletrats de l’administració, que representen un 7% del total de treballadors. Durant més de dos mesos, els advocats van protagonitzar una aturada absoluta que va bloquejar el dia a dia als jutjats, afectant a milers de judicis que es van veure cancel·lats i centenars de milers de demandes aturades. Finalment, van arribar a un acord amb el Ministeri de Justícia.

En el comunicat, els sindicats convocants a la protesta dels funcionaris lamenten l’actitud mostrada per molts lletrats de l’administració de justícia, “amb comportaments qüestionables”, alhora que critiquen que algunes de les seves reivindicacions deixaven de banda les tasques dels altres treballadors judicials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa