MónTerrassa
Exonerat d’un deute de 96 mil euros contret per ajudar la família

Un terrassenc ha estat exonerat d’un deute de gairebé 100 mil euros que havia contret per ajudar la seva família. El Jutjat del Mercantil número 5 de Barcelona ha donat el benefici d’exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI) a un veí de Terrassa, alliberant-lo d’un deute que ascendia a 96.585 euros. D’aquesta manera, s’ha pogut acollir a la Llei de la Segona Oportunitat i el deute ha quedat cancel·lat, segons informa el bufet d’advocats Repara Tu Deuda.

Els seus advocats informen que l’egarenc, va veure’s abocat a l’estat d’insolvència “atesa l’actual impossibilitat de fer front a totes les seves obligacions monetàries, com a conseqüència d’un sobreendeutament personal”. En aquest sentit, exposen que cal tenir en compte que els préstecs contrets amb una entitat bancària van ser sol·licitats no pel seu benefici particular sinó “per ajudar als membres de la seva família, que es trobaven fora de l’Estat espanyol”.

La pandèmia l’enfonsa encara més en deutes

Tanmateix, amb la irrupció de la pandèmia de la COVID-19 els seus ingressos es van veure reduïts. Així, amb menys diners que entraven, va veure com no podia tornar els préstecs i encara en va demanar un altre, fent la bola més gran. Va arribar a un moment en què va haver de deixar de pagar les lletres per “poder cobrir les seves necessitats més bàsiques i necessàries”. Així, sense poder enviar diners a la família ni tampoc poder tornar el deute, la situació es va tornar desesperada.

Va ser aleshores quan, a través del bufet d’advocats, va decidir acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat. Va entrar en vigor a l’Estat l’any 2015, i recentment, el passat mes de setembre de 2022, s’ha dut a terme una reforma d’aquesta legislació. L’objectiu és “facilitar l’accés a través d’una simplificació del procés, la qual cosa implica també una reducció en el temps necessari per a l’exoneració dels deutes”, asseguren.

La Llei de la Segona Oportunitat permet a particulars i autònoms cancel·lar els deutes contrets sempre que l’individu es trobi en estat d’insolvència. Per fer-ho possible, és necessari que l’import del deute no superi els 5 milions d’euros, que el concursant no hagi comès cap altre delicte socioeconòmic en els darrers deu anys i que s’actuï en tot moment de bona fe. Si es compleixen aquests requisits i el jutge ho estima pertinent, el deutor aconseguir sanejar el deute i començar de zero.

A Terrassa son moltes les persones que ja s’han acollit a aquesta opció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa