MónTerrassa
S’estrena un vídeo documental d’un viatge espacial des de Terrassa
  • CA

S’estrena en primícia el vídeo documental Viatge interplanetari de la nau UPC-ESEIAAT, que condueix una nau espacial que surt des de la UPC de Terrassa i va de viatge a Mart, la Lluna o Venus. Està protagonitzat pel professor de l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) i divulgador científic Miquel Sureda. L’acte tindrà lloc el pròxim 11 de novembre, a les nou del matí i comptarà amb la presència de gairebé 300 estudiants d’ESO de Terrassa, que podran gaudir d’un audiovisual de 30 minuts de durada que presenta “en clau divulgativa l’estat de les missions espacials actuals i el futur a mig termini de l’exploració espacial”. L’acte serà dinamitzat per la professora i sotsdirectora de l’ESEIAAT Núria Salan. Després de la projecció del vídeo, els estudiants podran realitzar preguntes que seran respostes pel sotsdirector de l’Escola, David González.

Des de l’ESEIAAT subratllen que es tracta d’una producció “motivadora i inspiradora per als joves d’entre 14 i 18 anys”, amb la qual es fa un fantàstic recorregut que s’inicia a Terrassa i que fa parades a Cap Cañaveral, a la Xina o a Kourou per explicar els projectes espacials i científics de l’Agència Espacial nord-americana (NASA), la Xina o l’Agència Espacial Europea (ESA). Sureda també mostra els projectes de turisme espacial, els treballs que es realitzen actualment amb satèl·lits en òrbites baixes i l’activitat aeroespacial i la participació de la UPC als projectes de l’estratègia catalana NewSpace.

Després de l’estrena d’aquest divendres, la universitat s’ofereix a distribuir el vídeo documental sota demanda a aquells centres de secundària de la ciutat de Terrassa i d’arreu de Catalunya que desitgin projectar-lo als seus instituts o escoles. Igualment, en les properes setmanes el vídeo formarà part de la sèrie de divulgació científica a YouTube ‘Loopers‘de la UPC, que també es podrà veure en diversos capítols al canal de YouTube de l’ESEIAAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa