MónTerrassa
CANCEL·LADA Enric Carrera parla de la sostenibilitat en el sector tèxtil
  • CA
Enric Carrera
Enric Carrera | cedida

!--akiadsense-->

Enric Carrera parla de la sostenibilitat en el sector tèxtil en el cicle de conferències 90 minuts per viure. La conferència tindrà lloc el proper dilluns 9 de desembre al Centre Cultural Terrassa. La conferència ha estat cancel·lada a última hora per motius personals del ponent.

Doctor en Enginyeria Tèxtil, Enric Carrera ha treballat en la introducció de la sostenibilitat als estudis d’Enginyeria, fet que se li ha reconegut amb diversos premis i assumint la direcció de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de l’UPC (2002-2008). Carrera explica que el model de negoci anomenat ‘fast-fashion’, basat en l’obsolescència percebuda, té un impacte ambiental i social insostenible.

A la conferència explicarà les causes d’aquest fenomen, els impactes que genera aquest hiperconsum i els reptes que té plantejats la indústria tèxtil així com la necessitat de caminar cap a una nova cultura de la moda. “En els últims 15 anys el consum mundial de roba s’ha duplicat, però quan ens en desprenem d’ella, resulta que ha estat utilitzada un 36% menys de vegades.”

Enric Carrera Doctor en Enginyeria Tèxtil. Professor Titular d’Universitat amb 32 anys d’activitat docent i de recerca a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT). Actualment és el Director de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat el Director de la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC (2002-2008). La seva expertesa és en el àmbit de l’avaluació de la qualitat dels teixits, Cotó orgànic i sostenibilitat tèxtil. Ha treballat en la introducció de la sostenibilitat als estudis d’Enginyeria i l’any 2002 va Guanyar el Premi a la Qualitat en la Docència Universitària, que atorga el Consell Social de la UPC, així com el Premi a la Sostenibilitat del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa