MónTerrassa
En marxa un projecte per impulsar la Fabricació Additiva a les PIMEs
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha posat en marxa un nou projecte per impulsar la fabricació additiva a les PIMEs industrials al Vallès Occidental. La fabricació additiva és el nom que es dona a les tecnologies que construeixen objectes en 3D agregant capa sobre capa de material. El projecte inclou diferents línies d’acció per facilitar noves eines i recursos que accelerin la immersió en la tecnologia i que promogui l’adaptació progressiva a noves innovacions per part de les empreses.

El projecte s’ha presentat en el marc del Brunch d’Innovació del Hub b30, centrat en “Impressió 3D: Del prototipatge a la fabricació industrial“, coorganitzat entre el Parc de Recerca de la UAB i el Consell Comarcall. La trobada va tenir l’objectiu de “tractar els principals reptes que suposa la integració de la tecnologia i les noves tendències de la impressió 3D per les empreses2, exposen en un comunicat. La sessió va comptar amb la participació d’agents que ofereixen serveis de suport a les PIMEs per a la implantació de la tecnologia en els seu processos i productes.

Especialització i coneixement de la Fabricació Additiva

Les activitats que es desenvoluparan en l’àmbit de la difusió i la sensibilització inclouran: la realització d’entrevistes in company (per donar a conèixer les avantatges, tipologies i beneficis de la impressió 3D), tours especialitzats a fires tecnològiques de referència com FORMNEXT 2022 que tindrà lloc del 15 al 18 de novembre a Frankfurt, o la formació específica en fabricació additiva metàl·lica amb la realització de visites a empreses de referència (HP, Renishaw, BCN 3D Technologies).

El projecte també ofereix assessorament especialitzat de 20 hores de durada, per poder detectar reptes i identificar oportunitats d’aplicacions de la impressió 3D de forma personalitzada. A partir de diferents sessions de conceptualització, ideació i disseny s’elaborarà un prototip que s’avaluarà la seva viabilitat d’implementació per a la validació definitiva.

Acompanyament i assessorament per a les PIMEs

Les empreses també podran rebre acompanyament per poder incorporar espais d’innovació corporatius vinculats a la tecnologia. En aquest cas, per facilitar la integració de la impressió 3D dintre de les PIMEs interessades, s’ofereix un assessorament individualitzat de 15 hores a través d’entrevistes individuals i sessions grupals, per a la definició d’un pla d’acció que concreti les fases de desenvolupament d’espais propis. Paral·lelament, les empreses participants podran rebre formació i capacitació dels seus equip de treball per l’ús de la tecnologia i maquinari.

Les empreses podran participar de les diferents activitats fins el 15 de desembre del 2022. Per rebre més informació del projecte podeu contactar a través del correu: [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa