MónTerrassa
Un centenar d’empreses interessades en el Digital Impuls Hub de la Cambra
  • CA

Un centenar d’empreses s’han interessat pel programa de digitalització presentat pel Digital Impulse Hub (DIH) i liderat per la Cambra de Comerç de Terrassa al Mobile World Congress (MWC). Segons exposa en un comunicat la responsable del DIH, Sílvia Herrera, han informat “una mitjana de vint-i-cinc empreses cada dia”, i han acordat reunions de seguiment “per valorar els projectes que tenen sobre la taula i veure com les podem ajudar”. Es tracta d’un programa que preveu ajuts de fins a 30.000 euros en serveis per a la digitalització de pimes catalanes.

Els dos aspectes més ben valorats per aquest centenar d’empreses sobre el DIH han estat, per una banda, disposar de subvencion per testar tecnologies abans d’implementar-les, i per altra banda, tenir un servei d’assessorament per a la recerca de finançament. Herrera també assenyala que han valorat positivament “l’enfocament específic del DIH i el fet que ens posem braç a braç a identificar com aprofitar aquests ajuts”.

Un centenar d’empreses interessades en el Digital Impuls Hub de la Cambra | DIH

El Digital Impulse Hub per facilitar la digitalització a les empreses

L’actual convocatòria del programa preveu diferents tipus de serveis “orientats a facilitar solucions de digitalització disruptives a les pimes”, amb diferents ajuts. Aquests serveis es concreten en “actuacions de formació, assaig i experimentació, cerca de finançament i accés a xarxes i ecosistemes d’innovació”.

“Acció proactiva” per trobar empreses pel Digital Impulse Hub

D’altra banda, el DIH també ha dut a terme una “acció proactiva” per identificar pimes potencials usuàries del programa presents al MWC. “Hem concertat entrevistes amb empreses catalanes i hem aprofitat que érem aquí per reforçar la relació i explicar el programa”. 

Herrera també destaca del pas pel MWC que “hem tingut la visita de totes les entitats que formen part del nostre consorci”, a més de les autoritats catalanes el dia de la inauguració. El DIH està integrat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Consorci Localret, els Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, el Consell General de Cambres de Catalunya i la Cambra de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa