MónTerrassa
L’EcoRacing de l’ESEIAAT escalfa motors per la Formula Student 2022

L’equip EcoRacing de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la UPC posarà a prova el prototip que han desenvolupat al llarg del curs per a la Formula Student d’enguany. Es tracta d’un campionat internacional universitari que cada any reuneix estudiants d’arreu del món per competir en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d’un vehicle de tipus fórmula. EcoRacing competirà amb l’ecoRD 2022, un monoplaça totalment elèctric, de conducció autònoma i tracció a les quatre rodes.

La competició promou la innovació en automoció i permet l’estudiantat universitari posar en pràctica els coneixements adquirits en els estudis. Així, doncs, “la Formula Student és molt més que un projecte educatiu, ja que ofereix la possibilitat de participar d’una experiència professional real en la qual es treballa al llarg del curs acadèmic”, exposa la universitat en un comunicat.

L’EcoRacing presenta una versió millorada pel Formula Student 2022

El prototip de l’ESEIAAT és un monoplaça totalment elèctric, de conducció autònoma i tracció a les quatre rodes, que porta per nom EcoRD 2022. Es tracta d’una versió millorada de l’anterior model, guanyador en deu categories de l’edició de Formula Student 2021. El nou vehicle compta amb un motor capaç de proporcionar 1190nM (Nanòmetres) de parell a nivell individual i una potència de 140 kW als motors, que, en combinació amb els seus 195 kg, li permet accelerar de 0 a 100 en tan sols 2,4 segons.

També manté el seu compromís amb la sostenibilitat, el qual assoleix amb un consum de només 6,8 KE/h, i sense renunciar a una eficiència del 80 %. Quim Segura, team leader d’EcoRacing, destaca que han aconseguit “incorporar un nou sistema de percepció, amb càmeres que permeten analitzar l’entorn del vehicle amb més precisió, detectar els objectes des de molt més lluny i identificar millor els cons”. A més, també han aconseguit augmentar la velocitat del vehicle perquè s’apropi més a la velocitat que assoleixen els cotxes conduïts per pilots.

L’EcoRacing 2022 competirà en quatre circuits aquest estiu. En primer lloc, del 10 al 14 de juliol participarà a la Formula Student Netherlands, al Circuit d’Assen. Del 8 al 13 d’agost, competirà a la Formula Student Hungary, a l’Hungaroring de Budapest. Seguidament, correrà al Circuit de Hockenheim, a la Formula Student Germany, entre el 15 i el 21 d’agost. A Alemanya, participarà en la Driverless Cup, on s’enfronten només els 30 equips més avançats tecnològicament. Finalment, competirà al Circuit Parcmotor de Castellolí, en la Formula Student Spain, del 29 d’agost al 4 de setembre.

Cinc equips representaran la UPC a la Formula Student 2022

Juntament amb l’equip terrassenc, també hi competiran quatre equips més de la UPC: El BCN eMotorsport, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), Dynamics UPC, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM); e-Tech Racing, de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), i UPC Vilanova Formula Team, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG). En les properes edicions, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC) se sumarà a aquestes escoles, ja que ha presentat un equip nou que competirà per primera vegada en l’edició de Formula Student 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa