MónTerrassa
El Digital Impulse Hub rep el ‘Seal of Excellence’ de la Comissió Europea
  • CA

El Digital Impulse Hub (DIH) ha rebut el “Seal of Excellence” per part de la Comissió Europea (CE) per formar part de la xarxa European Digital Innovation Hubs (EDIHs) del Digital Europe Programme. El DIH és una aposta estratègica per donar suport a la transformació digital de les pimes i de l’administració local de Catalunya, que ara, amb aquest reconeixement, es converteix en membre de ple dret de la xarxa europea de hubs digitals (European Digital Innovation Hubs – EDIHs), amb dret a participar en les convocatòries restringides del Digital Europe Programme.

El DIH es tracta d’una aliança sense precedents publicoprivada per contribuir a l’eficiència, competitivitat i creixement econòmic del nostre territori. Els socis fundadors són la Cambra de Terrassa i el Consell General de Cambres de Catalunya, els Ajuntaments de Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia, la Universitat Oberta de Catalunya, i el Consorci Localret.

El DIH: Un projecte que contribueix als objectius de digitalització de la UE

Amb una puntuació de 13 sobre 15, la resolució de la Comissió Europe destaca el DIH com a projecte consolidat que s’adapta amb totalitat als objectius dels requisits de la convocatòria per contribuir al progrés en la digitalització de les empreses i les administracions catalanes. Així, la Comissió Europea remarca que el DIH contribuirà a complir els objectius de digitalització de la Unió Europea en totes les seves vessants d’actuació.

El problema de les restriccions pressupostàries pel DIH

Tot i les altes qualificacions, les restriccions pressupostàries per distribució territorial d’aquesta convocatòria fan que el DIH no rebi finançament directe de la Comissió Europea, que a Catalunya rebrà el projecte DIH4CAT, liderat per la Generalitat. Així, la CE ha emplaçat als socis fundadors del Digital Impulse Hub a obtenir d’altres fonts de finançament amb la recomanació explícita de les autoritats europees per aconseguir-la a través de fons alternatius estatals provinents dels fons Next Generation.

Els membres fundadors ja han iniciat els tràmits per poder comptar amb el finançament estatal, que el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital es va comprometre a aportar per als DIHs reconeguts a la xarxa europea, que complissin amb els requisits de la convocatòria i del tall marcat per la Comissió Europea. Aquests fons dels que disposa el Ministeri, provinents dels Fons Estructurals i d’Inversió Europeus (ESIF) o dels Fons de Recuperació i Resiliència (RRF), són programes operatius que estan destinats a finançar centres d’innovació digitals addicionals a Europa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa