MónTerrassa
Es presenta el Digital Impulse Hub, amb Terrassa al capdavant
  • CA

Aquesta setmana s’ha presentat el Digital Impulse Hub, un consorci d’entitats que pretén fomentar la digitalització de petites i mitjanes empreses i corporacions locals. La iniciativa està constituïda pels ajuntaments de Terrassa, Rubí, Sant Cugat del Vallès, la Cambra de Comerç de Terrassa, el Consori Locaret -format per 850 municipis i diversos consells comarcals-, el Consell General de Cambres de Catalunya, la UOC, UPC i CITM.

D’aquesta manera, el HUB està adreçat especialment a sectors la indústria, les empreses exportadores, les empreses de distribució i comerç ‘retail’, les empreses de serveis i ajuntaments. I pretén ajudar al creixement de les start-ups digitals, la innovació i la competitivitat internacional de les Pimes. L’acte de presentació va comptar amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat Núria Marín; de la regidora de Transparència i Qualitat i Tecnologia, Ona Martínez; i del regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn.

Presentació del Digital Impulse Hub | Rafel Casanova BCF

La iniciativa va néixer formalment el 2019 i els seus impulsors han ressaltat la necessitat de potenciar la col·laboració entre el que han denominat “triple hèlix” del territori: universitats amb tradició en la investigació i transferència tecnològica, empreses i administració local de Catalunya. Així mateix, el Digital Impulse Hub posa a disposició de petites i mitjanes empreses i dels sectors del comerç la ciberseguretat, el ‘blockchain’ i la Intel·ligència Artificial. Per a l’administració local, el DIH treballa conjuntament amb Localret per acostar aquestes tecnologies als ciutadans i caminar cap a les ciutats intel·ligents.

En la seva intervenció, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha comentat que el DIH és un projecte que “toca de peus a terra” i té una “visió de país” amb la seva articulació a través de les cambres de comerç, el “paper central” de la universitat i la “combinació d’entitats público privades”. Per la seva banda, la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca, ha subratllat que el DIH és un projecte “molt ambiciós” i ha destacat que “ha de servir de pont” entre el sector privat i el sector públic, “que tanta falta ens fa”, ha afegit. Segons Roca, iniciatives com aquestes marquen un “punt d’inflexió”. “La tecnologia va més enllà d’obrir una botiga online. Vol dir incorporar en els processos el ‘blockchain’, la Intel·ligència Artificial, el ‘cloud computing’ com utilitzar dades de satèl·lits per fer-nos més eficients i competitius”, ha assenyalat la president de la Cambra de Comerç.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa