L’associació de consumidors i usuaris de joies que va interposar una denúncia contra Tous -amb botiga a Terrassa- per estafa va comprar productes a la seva pàgina web i en botigues de quatre ciutats i les va sotmetre a l’anàlisi i contrast d’un laboratori cordovès informa Via Empresa. De les conclusions es desprèn que a les peces els faltava farciment metàl·lic, de manera que no s’ajustaven a les característiques amb què estaven sent ofertes al mercat. Al seu web, la marca assegura que “compleix tots els estàndards mundials de certificació de metalls preciosos de primera llei”.

Segons la documentació de la causa a la qual ha tingut accés Europa Press, davant les sospites que els productes de Tous no fossin el que semblaven, l’associació Consujoya va adquirir el mític ós que fabrica la firma en la seva versió penjant d’adult i nena i acabat en “plata de primera llei”, en establiments de Còrdova, Màlaga i Madrid i a la pròpia web de Tous.

Les mostres van ser reexpedides al laboratori Ecomep de Còrdova, l’informe del qual va constatar que el farcit era no metàl·lic i contenia amb una estructura hidrocarbonada que incomplia la normativa del Reglament de la Llei de Metalls. El mateix veredicte va donar l’Institut Universitari de Nanoquímica de la Universitat de Còrdova en analitzar les peces adquirides a la web.

Nou comentari