MónTerrassa
CUP reclama al govern de Terrassa pressionar per evitar la marxa de Roler
  • CA

La CUP considera que el govern de Terrassa ha de pressionar més i millor al Grupo Costa Food per evitar que tanqui la fàbrica Roler de Terrassa. La Candidatura d’Unitat Popular dona suport a les mobilitzacions i protestes que s’estan duent a terme des del Comitè d’Empresa davant l’anunci de l’expedient de regulació (ERO) per part del gegant carni. Des de la formació municipal recorden que ara tot just fa un any que Costa Food va comprar Roler a la família San José Torras, i que aleshores, el vicepresident Fausto San José va assegurar que “els treballadors tenen un futur dins d’una gran companyia, ben posicionada, mantenint l’estructura i l’estratègia”. Tanmateix, un any després, “es volen desfer del 78% de la plantilla”.

La CUP recorda que això implica que s’està posant en risc “el futur de 126 famílies” i per aquest motiu creuen que l’Ajuntament de Terrassa “no es pot quedar de braços plegats” i ha d’exigir a les direccions de Costa Food i Roler “la retirada de l’expedient” i que s’asseguin a “negociar amb els treballadors un pla de futur per a la factoria terrassenca”, per tal de garantir-ne la seva continuïtat i preservació dels llocs de treball.

Des de l’agrupació local afirmen que “la facturació anual de Roler va ser de 85 milions d’euros l’any 2020, un 10 per cent més que l’any anterior, així doncs, els motius econòmics al·legats per la direcció no tenen cap fonament, i des de fa uns mesos s’ha anat buidant poc a poc la planta”. Davant d’aquesta situació i argumentació, des de la CUP es mostren convençuts que es tracta d’una acció “premeditada i encoberta per desmantellar i deslocalitzar la producció de la fàbrica de Terrassa per portar-la cap a la planta que Costa Food té a la localitat de Càceres”. Del mateix parer és el Comitè d’Empresa, que van manifestar a Món Terrassa que “no es tracta de qüestions econòmiques, sinó que l’objectiu és capitalitzar i augmentar la producció d’una planta que té el grup a Extremadura”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa