MónTerrassa
La Covid-19 colpeja les vendes a la Fira d’Hivern de Terrassa
  • CA

La Fira Tradicional d’Hivern de Terrassa passa per una època complicada. Les parades de venda de teixits, bijuteria, complements, joguines, decoració i altres obsequis a la Rambla d’Ègara creen un ambient nadalenc que convida a passejar, observar i comprar els seus productes, però enguany no és ben bé així. Els paradistes constaten una notable baixada de vendes i una disminució de l’activitat comercial en relació els anys anteriors, provocada indirectament per la pandèmia de la Covid-19 que colpeja de ple els seus negocis.

Molts paradistes participants a la fira, organitzada per l’Associació d’Artesans de Terrassa, ja van viure una època difícil l’any passat, ja que les parades es van traslladar a la plaça del Progrés i degut al poc espai i la distància de seguretat alguns no hi van poder participar. És el cas del paradista Edwin Marcelo, qui ha esperat una any per tornar a posar la parada, però no augura unes bones vendes: “La fira està decaiguda totalment. Hi ha molta afluència i la gent segueix sortint a passejar, però la Covid-19 ha afectat la butxaca dels clients i molts ja no es poden permetre comprar alguna cosa extra”.

El mateix opina la paradista Marta Palma, qui creu que és un any “molt més fluix”, sobretot perquè amb la Covid-19 la gent s’ha acostumat a comprar online, una activitat que ha fet molt mal al comerç de proximitat: “El comerç local és el que dona vida a un poble o ciutat, i no s’està cuidant”, critica. Malgrat tot, opina que encara hi ha gent conscienciada i que aposta per aquest tipus de comerç i que dona suport els paradistes, per això segueixen presents a la Rambla d’Ègara.

Per incentivar les compres s’han organitzat activitats com tallers de llufes, animacions itinerants, sortejos o xocolata calenta cada dia a partir de les 18:00h. Per exemple, el proper 3 de gener hi haurà una animació itinerant a càrrec de la Companyia Pengim Penjam a partir de les 18:00h, i el 6 de gener hi haurà el sorteig d’un patinet exposat a la carpa de la xocolata amb la participació per compres superiors a 5€.

La Fira d’Hivern estarà a la Rambla d’Ègara fins el 6 de gener amb horari de 10h a 21h, amb l’excepció del dia 1 de gener (de 17h a 21h) i el mateix dia 6 (de 10h a 14h i de 17h a 21h). Els paradistes seguiran endavant amb els seus comerços amb l’esperança que les vendes millorin per poder salvar aquest any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa