MónTerrassa
El Consell Comarcal es recupera del ciberatac de fa dues setmanes

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) ha recuperat el seu sistema informàtic després del ciberatac que va patir fa dues setmanes. L’ens comarcal ha informat que aquesta setmana ha anat tornant progressivament a la normalitat, podent recuperar la informació gràcies a una còpia de seguretat. La gestió interna i externa del Consell va quedar paralitzada el passat 24 de febrer, i des de llavors, van treballar amb l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya per solucionar-ho.

El ciberatac va obligar que el personal treballés des de casa. Tot i així, es van poder mantenir els serveis essencials i s’ha pogut garantir l’atenció ciutadana, així com l’activitat ordinària del Consell. Aquesta setmana, la major part del personal ja ha treballat com ho fa habitualment des de la seu comarcal aquesta setmana i s’ha fet una engegada individualitzada de tots els equips.

El ciberatac obliga a canviar la data del Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental previst pel 16 de març s’ha traslladat al 29 de març –d’acord amb la Junta de Portaveus- per tal de garantir la tramitació dels expedients, un cop recuperat el funcionament del Gestor d’Expedients de l’entitat.

Treball amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Des del dia 24 de febrer el Consell Comarcal del Vallès Occidental, tutelat per l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya, ha estat immers en la restauració i recuperació dels suports i els sistemes informàtics, per tal de poder tornar el més aviat possible a la normalitat d’aquesta entitat pública.

Aquest ha estat un procés “minuciós” amb el que s’ha hagut d’actuar de manera ordenada respectant escrupolosament els terminis per a les intervencions necessàries, ja sigui per a la recuperació de les dades intervingudes, com per a la nova implementació dels sistemes. En tot moment s’han seguit i complert les recomanacions de l’Agencia de Ciberseguretat de Catalunya, segons informen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa