MónTerrassa
El Circular Economy HotSpot reconeix la innovació del Vallès Circular

El Vallès Circular ha estat una de les experiències presentades aquesta setmana al Circular Circular Economy Hotspot Catalonia 2021, l’esdeveniment líder d’economia circular a Europa, on ha estat reconegut com una experiència innovadora. El vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental i conseller comarcal de Territori i Transició Ecològica, Carles Rodriguez, ha presentat la iniciativa Vallès Circular en l’espai destinat a Iniciatives Públiques on s’hi destaquen projectes de futur, com la iniciativa Parc Circular del Vallès. 

Aquesta iniciativa, que impulsen conjuntament el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, s’estructura entorn a 6 eixos de transformació: digitalització de la recollida de residus; valorització de residus; transició energètica; promoció de l’economia circular i l’economia social i innovadora; Vallès food; Transformació urbanística, mobilitat sostenible i pacificació del territori. 

Durant la presentació, Rodriguez va fer un recorregut a través del camí seguit per la iniciativa Vallès Circular posant en valor les claus de la seva singularitat per a impulsar l’economia circular, com a un model amb visió de territori, amb la col·laboració público-privada i l’orientació a l’acció conjunta entre tots els actors implicats. També va destacar l’alienació del Vallès Circular amb les diferents estratègies i actuacions del Consell Comarcal des de la signatura de l’Acord Vallès Circular al juny del 2017 fins a l’actualitat, així com les adhesions i compromisos impulsats des d’altres administracions i organismes del país, destacant la vocació del treball en Xarxa com a un model d’èxit per l’impuls de la sostenibilitat i l’economia circular a la Comarca. 

El vicepresident va fer referència a la metodologia seguida, basada en avançar a través de l’acció, combinant l’acció directa i la mobilització dels actors clau, projectant accions en tres nivells: administració, empresa i ciutadania. I va destacar les accions realitzades durant el període 2017-2021 en les diferents àrees: activitat econòmica circular; sostenibilitat alimentària; ciutadania responsable i consum sostenible; transició energètica; teixint xarxa; ciutats circulars; valorització de residus i sensibilització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa