El Vallès Circular ha estat una de les experiències presentades aquesta setmana al Circular Circular Economy Hotspot Catalonia 2021, l’esdeveniment líder d’economia circular a Europa, on ha estat reconegut com una experiència innovadora. El vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Occidental i conseller comarcal de Territori i Transició Ecològica, Carles Rodriguez, ha presentat la iniciativa Vallès Circular en l’espai destinat a Iniciatives Públiques on s’hi destaquen projectes de futur, com la iniciativa Parc Circular del Vallès. 

Aquesta iniciativa, que impulsen conjuntament el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, s’estructura entorn a 6 eixos de transformació: digitalització de la recollida de residus; valorització de residus; transició energètica; promoció de l’economia circular i l’economia social i innovadora; Vallès food; Transformació urbanística, mobilitat sostenible i pacificació del territori. 

Durant la presentació, Rodriguez va fer un recorregut a través del camí seguit per la iniciativa Vallès Circular posant en valor les claus de la seva singularitat per a impulsar l’economia circular, com a un model amb visió de territori, amb la col·laboració público-privada i l’orientació a l’acció conjunta entre tots els actors implicats. També va destacar l’alienació del Vallès Circular amb les diferents estratègies i actuacions del Consell Comarcal des de la signatura de l’Acord Vallès Circular al juny del 2017 fins a l’actualitat, així com les adhesions i compromisos impulsats des d’altres administracions i organismes del país, destacant la vocació del treball en Xarxa com a un model d’èxit per l’impuls de la sostenibilitat i l’economia circular a la Comarca. 

El vicepresident va fer referència a la metodologia seguida, basada en avançar a través de l’acció, combinant l’acció directa i la mobilització dels actors clau, projectant accions en tres nivells: administració, empresa i ciutadania. I va destacar les accions realitzades durant el període 2017-2021 en les diferents àrees: activitat econòmica circular; sostenibilitat alimentària; ciutadania responsable i consum sostenible; transició energètica; teixint xarxa; ciutats circulars; valorització de residus i sensibilització.

Nou comentari