MónTerrassa
Nou centre gestor del projecte d’aprofitament alimentari a Mercavallès

Nou centre gestor del projecte d’aprofitament alimentari a Mercavallès. Des d’aquesta setmana, el Centre Especial de Treball CIPO serà l’encarregat del servei de gestió i logística de “Mercat Circular”, una iniciativa que busca la sostenibilitat alimentària a través de l’aprofitament de les fruites i verdures de l’equipament vallesà. Promogut des del Consell Comarcal del Vallès Occidental, ve a complementar la tasca que ja des de fa uns anys dur a terme el projecte Recooperem, centrat en escoles i empreses.

“Mercat Circular” busca ser un exemple d’economia circular i alhora de compromís social. Per això, el contracte ha recaigut en CIPO, una entitat del tercer sector sense ànim de lucre formada per joves amb discapacitat intel·lectual. Amb seu a Sabadell, el 1991 va fer un pas més i va crear l’empresa CIPO-FLISA dedicada a la bugaderia. Amb els anys ha reorientat l’activitat productiva cap al sector de serveis, especialment en jardineria, neteja i manipulat de productes, a més d’activitats relacionades amb medi ambient, reciclatge i sostenibilitat,

Fruites i verdures fresques comestibles però no comercialitzables

El contracte entre CIPO i el Consell Comarcal contempla una dedicació de quatre hores diàries a la parada del Mercat Circular. L’objectiu és “donar un impuls al projecte, fomentar la recollida d’aliments mengívols i portar-ne la seva distribució”. Hi haurà una persona encarregada de la feina, la qual s’ocuparà de la detecció, triatge, preparació i transport dels aliments. També de coordinar-se amb les entitats socials per a la logística i distribució de la fruita i verdura recuperada.

Les xifres que mou el Mercat Circular no son pas petites. Es va posar en marxar el 2021 i des d’aleshores s’han rebut un total de 82.437 quilos, dels quals se n’han pogut entregar a les diferents entitats col·laboradores gairebé 58 mil, mentre que 24.500 han estat descartats pel consum humà un cop fet el corresponent triatge. Els aliments frescos, que son comestibles però no comercialitzables, van a parar a famílies de la comarca del Vallès Occidental vulnerables i que necessiten suport alimentari.

CIPO també farà tasques de suport en el transport i circuits logístics dels aliments recuperats dins del marc de les actuacions de sostenibilitat alimentària del projecte Recooperem impulsat pel Consell Comarcal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa