MónTerrassa
Cecot recapta 11.000€ pel subministrament de material mèdic a Ucraïna
  • CA

La campanya “Solidaritat amb Ucraïna” de la patronal Cecot i Cercle Món ha aconseguit recaptar en tres setmanes 11.000 euros, que aniran destinats a la ONG FarmaMundi pel subministrament de material mèdic i sanitari a la població ucraïnesa. La patronal ha fet efectiva avui la comunicació i la formalització del lliurament de les donacions a FarmaMundi mitjançant una reunió de coordinació entre el president de la ONG, Ricard Troiano, una delegació de CercleMón, amb Santi Ventalló, i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba.

El conveni entre la Cecot, CercleMón i FermaMundi es va iniciar el 16 de març. “Vam avaluar com i de quina manera podíem donar resposta a aquelles demandes a l’hora que la col·laboració fos eficient, útil i efectiva sobre el terreny”, recorda Alba, “i vam trobar l’encaix amb el projecte de FarmaMundi”. Des de llavors es va posar en marxa una campanya de recollida de donatius entre les empreses associades de la patronal per canalitzar la voluntat de col·laborar i d’ajudar que una gran part d’empresaris i empresàries havien manifestat les primeres setmanes de conflicte.

Les donacions es canalitzaran per poder abastir medicaments i material farmacèutic i sanitari a la població ucraïnesa en la mesura que demandi el propi país, mitjançant la Unió Europea, i garantint que arribi pels canals legals, respectant totes les normes europees de qualitat i per a projectes d’acció humanitària que es posen en marxa en el propi territori.

Com ja va informar Troiano a la signatura del conveni, “la crisi humanitària derivada del conflicte bèl·lic a Ucraïna no es pot gestionar a semblança d’altres conflictes ja que, per exemple, no existeixen assentaments o camps de refugiats on fer arribar i distribuir material i subministres, sinó que el que està fent la Unió Europea és integrar les persones que cerquen refugi en processos d’acollida d’immigració. Per tant, és més efectiu proporcionar diners que es destinin a necessitats sobre terreny i que serveixin per abastir alguns materials des dels països fronterers en comptes de mobilitzar grans quantitats de materials des de països com Espanya i que després no tinguin sortida quan arriben a la frontera”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa