MónTerrassa
La Cecot proposa la deflactació de tots els impostos per reduir la inflació

La patronal Cecot demana la deflactació de tots els impostos com a mesura d’ajuda directa a la ciutadania i a les empreses per reduir la inflació. El president de l’entitat, Xavier Panés, opina que amb els nivells d’inflació que patim “l’administració ha d’actuar per mitigar la càrrega tributaria de la ciutadania deflactant les taules de tots els impostes i fer-ho de forma immediata”. La patronal considera que el contrari és “un enriquiment injust per part de l’administració”.

Per l’entitat, la responsabilitat dels governants passa per millorar de les condicions de vida de la ciutadania i els recorda que “tenen a les seves mans” les eines per mitigar la càrrega tributària. Consideren que la seva proposta de deflactar les taules de tots els impostos s’ha de fer “de manera immediata, amb efectes 2022” i que no fer-ho suposaria “un enriquiment injust per part de l’administració que incrementa la seva recaptació de forma indirecta a costa de la capacitat de tots els seus ciutadans i ciutadanes”.

Des del punt de vista de la patronal, “la competència generalment és bona i fa que tothom hagi d’optimitzar els seus recursos de manera que els usuaris o clients finals acabin sent els màxims beneficiaris”. “I en el cas de la competència fiscal honesta, la capacitat legislativa que tenen les comunitats autònomes s’ha de plantejar sempre a favor dels ciutadans i no en contra d’altres comunitats”, ha expressat el president.

La proposta de supressió de l’Impost de Patrimoni a Andalusia

Recuperant l’anunci fet pel Govern d’Andalusia d’eliminar l’Impost de Patrimoni al territori, la Cecot augura que serà el primer de molts capítols de debat estèril i soroll sobre competència deslleial entre Comunitats Autònomes. Insisteixen que la competència fiscal entre CCAA ha de ser honesta, però “això no treu que també ens mostrem crítics amb la utilització d’aquesta capacitat de gestionar que també té el Govern de la Generalitat a les seves mans”, reflexiona Panés

De fet l’entitat ha reivindicat històricament la supressió dels impostos de Patrimoni i de Successions a Catalunya per considerar-los, en el cas del de patrimoni confiscatori “perquè paguem sobre el ja tributat” i en el cas del de successions, caldria disminuir-lo i suprimir-lo en els relleus de les empreses amb independència de la seva dimensió per garantir i donar impuls als relleus generacionals i el manteniment de l’activitat productiva.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 23, 2022 | 14:19
    Ricard setembre 23, 2022 | 14:19
    Bona idea. Però la classe política, dret i esquerra, mai no la posa en pràctica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa