MónTerrassa
Cecot celebra que hi hagi pressupostos i exigirà l’execució dels acords
  • CA

La patronal Cecot valora positivament l’acord polític per l’aprovació de pressupostos i celebra que, “malgrat anar tard”, els polítics hagin arribat a una entesa. La patronal ha exposat en un comunicat que exigirà el compliment dels compromisos i l’execució dels acords, com la Ronda Nord, les inversions a Rodalies Renfe o el pressupost per mesures de suport a la reindustrialització.

Pel president de la patronal, Xavier Panés, “assolir acords com el signat avui és un factor d’estabilitat que ajuda al teixit empresarial i econòmic a poder establir plans estratègics i també en els processos de presa de decisions”. Ara bé, també expressa que “estarem atents al compliment dels acords i exigirem les execucions que se’n derivin”.

Un exemple seria les relacionades amb infraestructures (com la Ronda Nord o Rodalies) o amb les mesures de suport a la reindustrialització del Pacte Nacional per a la Indústria. “Donada l’experiència en relació a compromisos i execucions finals, a ningú li pot agafar per sorpresa que les empreses rebem amb certa prudència algunes informacions i propostes”, a etzibat el president.

Els pressupostos, necessaris per un context d’incertesa

El passat mes d’octubre, la Cecot ja va apel·lar a la responsabilitat dels partits catalans perquè Catalunya comptés amb pressupostos aprovats a gener de 2023 i poder fer front a un context econòmic caracteritzat per la incertesa. “I em remeto a la inflació en la que estem, que és d’una importància econòmica decisiva, amb efecte directe d’alentiment de l’activitat econòmica, contenció d’inversions empresarials i de la despesa de les famílies”, ha recordat Panés.

Cecot dona suport a abaixar la pressió fiscal

En aquest sentit, la patronal considera que és necessària la participació activa dels agents socials i la dels representants empresarials en els debats pressupostaris. Insisteixen en la necessitat de “reduir la pressió fiscal a Catalunya per evitar la pèrdua de competitivitat de les empreses” i és per això que “donem suport a la proposta anunciada per Foment de Treball sobre la realització d’esmenes als pressupostos 2023 per abaixar la pressió fiscal”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa