MónTerrassa
La Cecot presentarà un pla estratègic per “passar a l’acció” el 2022
  • CA

La Cecot presentarà un nou pla estratègic durant el primer trimestre del 2022. La patronal va celebrar la setmana passada la reunió ordinària de la seva Junta Directiva, la darrera d’aquest any 2021 i que conclou amb la demanda, per part dels representants sectorials, que el 2022 sigui l’any de passar a l’acció, de concretar i d’executar aquelles peticions i demandes històriques a diferents nivells de l’administració. “Estem cansats que els despatxos de les administracions tinguin calaixos plens d’estudis, informes i documents d’anàlisi de projectes i propostes que podrien tenir un impacte positiu sobre l’activitat empresarial, l’ocupació i la ciutadania. Però cal execució. Allò de la paràlisi per l’anàlisi comença a ser preocupant i més després de viure una situació de Covid-19 que requeria d’agilitat, efectivitat i rapidesa en la reactivació”, ha comentat Antoni Abad, president de la Cecot durant la seva intervenció.

Aquesta ha estat una proposta compartida amb altres organitzacions empresarials territorials que coincideixen en la necessitat d’actuar conjuntament i de manera col·laborativa per tal d’aconseguir reactivar i impulsar activitat econòmica als territoris. En aquest sentit, el secretari general de la patronal, Oriol Alba, ha fet referència a la jornada de treball entre ACEB, Cecot, Centre Metal·lúrgic, CIESC, FEGP, FOEG, Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, la UEA i la UEI on es va consensuar un document de propostes i conclusions al voltant de tres aspectes clau per al teixit empresarial: la cooperació publicoprivada, un nou model tributari i l’ocupació i els perfils professionals.

“Ha estat gràcies a totes les aportacions, reflexions i propostes que els representants de gremis i associacions heu reportat, que hem pogut compartir-les amb altres organitzacions empresarials, que hem vist que moltes reflexions eren comunes amb les d’altres territoris i que calia consensuar un Pla d’acció per donar resposta als reptes de les pimes en un context de reactivació. I així ho vam fer, ens vam comprometre a no frenar-nos en l’anàlisi, passar a l’acció de manera conjunta i potenciar les aliances per fer front als reptes globals”.

Un exemple és el fet que abans de finalitzar l’any, la Cecot acollirà la reunió plenària del Grup Impulsor Indústria i Innovació en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. També n’és un exemple del treball en xarxa desenvolupat des de l’associació FEMvallès, que actualment presideix Cecot, i que darrerament ha presentat un seguit d’actuacions per millorar la mobilitat per carretera amb petites inversions. “Estem proposant un Pla de mobilitat al Vallès, de manera col·lectiva, que amb pocs recursos permet desenvolupar accions de gran impacte per al territori. Per posar un exemple, a la línia ferroviària que passa per Granollers-Hospital General, estem demanant una actuació tan simple i econòmicament viable com és construir uns baixadors que permetin connectar FGC amb Rodalies de Renfe. Uns baixadors, low cost, tan austers com els que tenen a Regne Unit però alhora tan summament funcionals i útils a la mobilitat de persones al territori”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa