MónTerrassa
La Cecot, preocupada per la desacceleració del mercat laboral
  • CA

La patronal Cecot adverteix que la pujada de l’atur del més d’agost evidencia la tendència de la desacceleració del mercat laboral. En aquesta línia, la patronal reclama més suport a empreses i autònoms per revertir la desacceleració. Les dades de l’atur del mes d’agost publicades pel Ministeri de Treball i Economia Social projecten un increment de l’atur en 40.428 persones a nivell estatal i una caiguda de 189.963 afiliats a la Seguretat Social, un 0’93% menys que el mes anterior.

L’assessor en recursos humans de la Cecot, Àngel Buxó, exposa que “la reforma laboral ha canviat eines de contractació però això no vol dir que hi hagi més feina o que aquesta sigui de més qualitat o traslladi millors condicions als treballadors”. “Si no que ho preguntin a les persones amb contractes eventuals i que ara son fixes discontinus que han perdut la indemnització dels dotze dies per any treballat”, exposa. Buxó insisteix que “la ocupació es genera amb mesures econòmiques que incentivin la productivitat i l’activitat econòmica”.

La Cecot qüestiona la dada de l’atur per analitzar el mercat laboral

Per la seva part, Josep Bosch, assessor laboral de la mateixa entitat remarca la necessitat de “qüestionar alguns indicadors -com la dada de l’atur- per analitzar en profunditat la situació del nostre mercat laboral”. Bosch apunta la idoneïtat d’analitzar estadístiques que aportin indicadors de valor social, “caldria revisar les estadístiques d’hores totals treballades i posar-les en consonància amb volum de contractació o el nivell d’absentisme per fer poder realitzar algunes afirmacions i per implementar mesures econòmiques i laborals de millora estructural”.

Més ajudes al teixit productiu, autònoms, i pimes

En aquesta línia, la patronal catalana s’alinea amb el plantejament de la CEOE de suggerir a l’Executiu de Pedro Sánchez que opti per dedicar els ingressos tributaris extraordinaris a dotar de més ajudes als ciutadans i al teixit productiu, autònoms i pimes fonamentalment.

La Cecot també recolza l’aposta per dedicar més esforços a l’impuls de la formació de treballadors, en especial d’aquelles persones que cobren rendes més baixes, orientant-la als reptes de present i de futur que planteja el context econòmic, així com plantejar una reducció de costos per la via de les cotitzacions socials i acompanyar els preus dels contractes públics de manera que l’Administració assumeixi les mateixes obligacions que s’exigeixen al sector privat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa