MónTerrassa
Cecot posa en marxa la primera acció de formació en igualtat per empreses

La patronal Cecot ha posat en marxa la primera acció de formació en igualtat per empreses des de la presentació de la seva nova Oficina d’Igualtat dirigida a pimes. S’ha tractat d’una jornada virtual per tractar la garantia integral de la llibertat sexual (Llei orgànica 10/2022) que ha comptat amb més d’una setantena de persones participants. Sandra Soler, advocada experta en responsabilitat penal, i en compliance laboral, Joan Arrese, que han impartit la jornada, consideren que accions com aquesta “redueixen la bretxa entre gèneres i optimitzen el clima laboral”, segons exposa la patronal.

Soler i Arrense han explicat, entre altres, les principals novetats legislatives, així com aspectes més concrets de cara a la seva implementació en les estratègies empresarials. La jornada ha abordat temes com “les pautes per elaborar un pla d’igualtat, l’establiment o anàlisi del sistema intern d’informació o del canal de denúncies i les responsabilitat de l’administrador si s’obvia la implantació d’un model de prevenció de delictes o compliance penal”.

La garantia integral de la llibertat sexual

Tal i com explica la patronal, la Llei contempla l’obligatorietat per part de les empreses de “promoure condicions de treball que evitin la comissió de delictes i altres conductes contra la llibertat sexual per la igualtat efectiva d’homes i dones”. Així doncs, les empreses i organitzacions han d’adoptar mesures per prevenir conductes i violències sexuals en l’entorn laboral i establir canals de denuncies.

La llei també especifica que les empreses hauran d’inclour la violència sexual entre els riscos laborals concurrents en la valoració de riscos dels diferents llocs de treball ocupats per les seves treballadores.

L’Oficina d’Igualtat de Cecot

Aquesta és una acció de formació en igualtat que s’emmarca en una de les línies estratègiques que l’entitat ha articulat mitjançant una Oficina d’Igualtat, amb la qual Cecot posa a l’abast de les empreses catalanes serveis d’assessorament, consultoria i formació sobre igualtat, un àmbit que cada vegada pren més rellevància al si de les organitzacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa