MónTerrassa
La patronal Cecot posa en marxa una Oficina d’Igualtat per a empreses

La patronal Cecot ha posat en marxa una Oficina d’Igualtat per impulsar i acompanyar les empreses catalanes en els seus processos d’incorporació d’iniciatives d’igualtat, com serveis assessorament, consultoria i formació. El president de la patronal, Xavier Panés, va apuntar en l’acte de presentació celebrat ahir dimarts que “és una aposta no només per a l’empresariat, sinó que va en línia amb les demandes d’una societat més equitativa i corresponsable”.

La Cecot podrà oferir a partir d’ara respostes relacionades -per exemple- amb el pla d’igualtat, el registre retributiu o el protocol contra l’assetjament sexual (en quins casos són obligatoris, quines característiques han de tenir, la redacció i com presentar-ho davant l’administració), així com formació en igualtat (equitat salarial o perspectiva de gènere), un dels elements més rellevants de l’oficina.

L’Oficina avança cap a la igualtat en les empreses

El president de la Cecot ha afirmat que cada vegada hi ha més consciència sobre la necessitat d’assolir la igualtat en tots els àmbits, “també entre les nostres empreses” perquè considera que “la legislació sola no és suficient per assolir, en aquest cas d’avui, la igualtat”. Apunta que és important que la societat tingui “una actitud proactiva i compromesa amb la promoció de polítiques d’igualtat i prenguem mesures efectives tenint en compte les casuístiques i dinàmiques dels diferents agents econòmics i socials que s’interrelacionen”.

Una Oficina d’Igualtat que tant de bo no fós necessària

Panés, tot i expressar la satisfacció per la posada en marxa d’aquesta Oficina, ha desitjat que instruments com aquest no fossin necessaris “perquè voldria dir que socialment hem assumit i integrat un dret fonamental com ho és la igualtat”.

Tant la subdirectora general de Planificació i Desplegament de Polítiques d’Equitat i Corresponsabilitat de la Generalitat de Catalunya, Lídia Devant, com la tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Núria Marín, han estat presents a l’acte i han celebrat la iniciativa de la patronal. Consideren que, malgrat s’hagi avançant en drets i en sensibilització social, “encara falta per assolir una igualtat real i cal continuar impulsar eines que la fomentin”, ha concretat Marín.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa