MónTerrassa
La Cecot demana a la presidenta del Parlament evitar la sensació de circ mediàtic
  • CA
Antoni Abad, Laura Borràs i Oriol Alba
Antoni Abad, Laura Borràs i Oriol Alba | Cecot

!--akiadsense-->

Tant la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, com el president de la patronal Cecot, Antoni Abad i el secretari general, Oriol Alba, van coincidir en la necessitat de sumar esforços, des dels diferents àmbits polítics, socials i econòmics, per aconseguir tant la recuperació econòmica del país com la seva evolució. Des de la patronal s’aposta per una nova governança que passi per la implicació proactiva de la societat civil en la presa de decisions que poden tenir un fort impacte en l’activitat econòmica i social.

La trobada, de caràcter institucional, s’ha emmarcat en l’agenda de trobades que la Cecot manté amb els representants del grups polítics al Parlament per aprofundir en les Mesures per reactivar l’economia, rellançar les empreses i transformar el model econòmic que l’entitat va elaborar el mes de gener per tal de fer front a l’actual context econòmic. Mitjançant aquestes trobades la patronal catalana demana coratge polític i diàleg per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens possible per tal de dur-les a terme amb èxit.

En aquest sentit Abad reitera que “el nostre teixit empresarial no pot permetre que tornin a diluir-se perquè el que necessiten les empreses i els autònoms és que s’actuï amb rapidesa i diligència si volem mantenir activitat productiva i ocupació”. Reactivar l’activitat econòmica, i que aquesta es tradueixi en progrés i en benestar social per al país, és un punt de confluència entre totes les forces polítiques amb representació al Parlament però també entre els agents econòmics i socials. La Cecot creu que en aquest marc es poden generar amplis consensos i arribar a acords amb celeritat i per això és important que el marc de relacions institucionals sigui més estable i des de la base d’un respecte mutu.

En el context de la visita, Abad ha traslladat a Borràs la necessitat d’aplicar rigor econòmic en la presa d’aquelles decisions que tinguin impacte sobre la competitivitat del país. En aquest punt, la Cecot ha demanat a la presidenta del Parlament evitar la sensació de circ mediàtic en l’àmbit de les propostes que es presenten i aproven al ple de la cambra i que, posant per davant la bona voluntat de qui les presenta i dels qui les aproven, generen unes expectatives a la ciutadania que després resulten frustrades per la impossibilitat d’aplicar-les. En aquest sentit, la patronal catalana ha proposat a Borràs l’establiment d’un mecanisme o oficina econòmica d’acompanyament als grups parlamentaris per tal que qualsevol proposta que entri a debat i posterior votació vagi acompanyada d’un estudi d’impacte econòmic sobre els Pressupostos i d’una proposta de finançament. Amb aquesta proposta s’acotaria l’alt volum de propostes i permetria als parlamentaris disposar de més temps per a l’anàlisi, el debat i la votació de propostes viables i/o factibles amb un grau d’implementació més elevat. S’optimitzaria el temps dels parlamentaris i es reduiria el nombre d’expectatives a la població i els diputats/des disposarien de més temps de debat per a propostes realment viables.

Un tema que també han compartit tant Oriol Alba com Laura Borràs és la necessitat de digitalitzar molts dels processos actuals del Parlament de Catalunya per tal d’agilitzar la tramitació de les disposicions que s’aproven, així com apropar l’activitat parlamentària a la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa