MónTerrassa
Cecot Comerç proposa reconvertir locals buits en habitatges
  • CA

Ens preocupen els locals buits. Creiem que una tercera part d’aquests locals buits es podrien reconvertir i donar molta més vida, millor sensació de seguretat a les ciutats, així com donar resposta a una necessitat social: l’habitatge”, ha manifestat Fanny Novell, membre de la junta Cecot Comerç. Aquesta és un dels reptes que es va exposar en la trobada que va tenir lloc divendres passat entre representants de la patronal Cecot i el grup polític d’ERC. Es tractava d’una jornada de treball que tenia per objectiu compartir aspectes i casuístiques de la realitat empresarial i plantejar propostes per generar oportunitats de creixement dels negocis.

Una de les intervencions va recaure en Fanny Novell, representant del sector del retail, que a més de plantejar la problemàtica dels locals buits arreu de la ciutat, també va posar sobre la taula un altre dels temes “calents” del mandat de Tot per Terrassa i ERC: la Revolució Verda. En aquest sentit, des de Cecot Comerç van mostrar la seva preocupació “per les restriccions de mobilitat”. Sense mostrar-se contraris a la implantació de les illes de vianants perquè “entenem quina és la realitat”, sí que van voler deixar clar que “no està ben resolt i estem perdent els clients, que acaben anant als grans centres comercials”. Novell va subratllar que per evitar aquesta fuga de compradors “cal facilitar el transport públic o facilitar l’aparcament dels vehicles”.

En l’àmbit nacional, va demanar més suport per part de totes les administracions. “Les empreses del sector estem per la labor de modernitzar-nos però ens cal l’ajuda de l’administració i, lluny de referir-nos només a ajuts econòmics, que també, fem referència a simplificació o a flexibilitat en regulacions i normatives”. Novell ha recordat que el comerç al detall és un sector econòmic important, integrat per prop de 70.000 empreses, que compta amb més de 90.000 punts de venta i ocupa a més de 300.000 persones a Catalunya; i ha destacat que el comerç online ha augmentat en els darrers anys a un ritme anual del 17% i que s’ha vist accelerat recentment pels canvis d’hàbits motivats per la pandèmia.

En aquest sentit va exposar que “el nostre és un sector atomitzat amb predomini de la pime, més del 97% de les empreses disposen de menys de 10 treballadors i amb un pes significatiu del treball autònom (un 23% del comerç al detall) i actualment ens enfrontem a un repte molt important, la transformació digital i els nous canals de venda”. La representant de Cecot Comerç va enumerar diversos aspectes que podrien incidir positivament en el model comercial des de l’àmbit més local com ara la gestió dels locals buits o les restriccions de mobilitat, a l’àmbit europeu com ho és l’harmonització fiscal de l’e-commerce.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa