Obertura de terrasses al Districte 5 de Terrassa

La junta de Cecot Comerç es mostra contrària a les restriccions que impossibiliten l’activitat empresarial, com és el cas dels bars i restaurants, o bé limiten l’activitat i el consum, com ara les limitacions d’aforaments.

La plataforma considera que les mesures no es centren en els focus principals de contagis motivats per la interacció en l’àmbit familiar i social i que s’han centrat en restringir l’activitat comercial, sense tenir en compte que els establiments són espais segurs, que estan seguint escrupolosament les normes de protecció i higiene, amb una forta inversió per garantir la seguretat tant dels seus treballadors i com la dels clients.

La junta de Cecot Comerç considera “que no s’han mesurat les conseqüències econòmiques i socials de les mesures, ja que portarà a milers de negocis, gestionats en bona part per treballadors autònoms, a la fallida tècnica. Quan es plantegi una decisió d’aquest tipus, els Governs han d’acompanyar-lo inexorablement d’un Pla d’ajudes o de rescat de ràpida implementació per contrarestar part dels efectes d’haver d’aturar l’activitat”.

La presidenta, Cristina Escudé, concreta que “són massa mesos amb mesures insuficients, les ajudes dels quals en molts casos no acaben d’arribar als negocis, fent front a les despeses i amb fortes reduccions dels ingressos; cal un pla de rescat dels sectors més afectats per garantir que ens en puguem sortir i puguem tornar a pujar la persiana. Un pla que garanteixi ajuda directa i màxima agilitat en la tramitació d’aquesta ajuda”.

Pel que fa a la clàusula “Rebus sic stantibus”, des de Cecot Comerç “es valora positivament, però arriba tard, fa mesos que s’estan reclamant mesures des del sector per poder adaptar els lloguers a la situació. Tanmateix, pot presentar una dificultat important com ho és el fet d’haver de judicialitzar les relacions entre llogaters i propietaris”.

Nou comentari