MónTerrassa
Les cambres vallesanes denuncien el retard en els tràmits de la Ronda Nord

Les Cambres de Comerç de Terrassa i de Sabadell han denunciat l’incompliment del termini per signar l’acord per a la redacció del projecte de la Ronda Nord dels sistemes urbans de Castellar, Sabadell i Terrassa. El conveni d’acord i finançament amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s’havia de signar durant el primer trimestre de 2023, sent avui l’últim dia del trimestre, i sense haver signat cap acord.

El Secretari d’Estat d’Infraestructures, Xavier Flores, ha exposat en una intervenció aquest matí a la Cambra de Girona que “no podia concretar quan es perfeccionaria” la signatura de l’assenyalat conveni, segons exposen les cambres vallesanes. Però, per altra banda, Flores ha confirmat que les obres del tram entre Abrera i Terrassa de la B-40 van al ritme previst i que, per tant, la finalització es preveu per abans d’acabar l’any.

A més, les Cambres de Terrassa i Sabadell han descrit “la manca d’interès del Departament de Territori” per a aquesta infraestructura com a “molt perjudicial” per avançar en la seva execució. Consideren que serà “cabdal” i insten al Conseller Juli Fernández a “complir, sense demora, els compromisos del Govern”.

La Ronda Nord, clau en els pressupostos

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el Partit Socialista de Catalunya (PSC) van arribar a un acord per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023 que incloïen la B-40 entre Terrassa i Sabadell. Era una de les condicions del partit de Salvador Illa que Esquerra, tot i la seva posició contrària a la Ronda Nord, va acceptar.

Malgrat l’acord, ERC Terrassa defensa una posició contrària a la Ronda Nord

Tot i l’acord, l’agrupació terrassenca d’ERC va seguir manifestant la seva posició contrària a la Ronda Nord: “Ens oposem a una Ronda Nord caduca, una carretera pensada fa més de 30 anys, vella, que no soluciona res i que ho destrossa tot”. “El Quart cinturó mai no existirà, està fora de l’equació”, reafirmaven.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa