MónTerrassa
Les cambres catalanes defensen Canadell de l’atac de l’espanyola
  • CA
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell | ACN

!–akiadsense–>

Les 13 cambres de comerç de Catalunya -entre elles la de Terrassa- han tancat files amb Joan Canadell per les crítiques que va rebre per part de la Cambra de Comerç d’Espanya, que va titllar de “lamentable” la decisió del ple de Barcelona de donar suport a una resposta unitària a la sentència de l’1-O. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, el Consell de Cambres, que es va reunir aquest dijous, va aprovar per unanimitat defensar Canadell davant el que es considera un atac “intolerable” i “fora de lloc”.

Fonts presents a la reunió del consell han explicat a aquest diari que hi ha malestar amb l’actitud de la Cambra de Comerç d’Espanya i, en especial, del seu president, José Luis Bonet. L’expresident de Freixenet, un reconegut antiindependentista, va decidir enviar el comunicatsense ni tan sols parlar primer amb Canadell, que és vicepresident segon de l’ens i amb el qual sempre havia mantingut una actitud cordial i de respecte mutu.

Lleialtat institucional i mitges veritats

En el seu comunicat, la Cambra de Comerç d’Espanya retreia a Canadell que no fes cap comentari quan el mateix Bonet, durant el comitè del passat 2 d’octubre, va fer un al·legat en favor de la “deguda lleialtat institucional” que han de mostrar totes les cambres de comerç amb els principis constitucionals de democràcia, unitat nacional o monarquia parlamentària, entre d’altres. Segons fonts de la Cambra de Barcelona, Canadell no va fer cap comentari perquè encara no s’havia decidit el posicionament respecte a la sentència i volia avançar esdeveniments.

També ha causat certa estranyesa que Bonet no hagi fet cap menció a la Cambra de Terrassa, que va aprovar un comunicat molt més dur que el de Barcelona. L’ens que presideix Ramon Talamàs va aprovar trencar llaços amb totes les institucions de l’Estat i fins i tot va demanar l’absolució dels presos polítics. La declaració de la Cambra de Barcelona, en canvi, era molt més suau i defensava la necessitat de donar una resposta unitària però sempre sota el lideratge de la societat civil.

Més informació a TOT Barcelonahttps://www.totbarcelona.cat/economia/cambres-catalanes-defensen-joan-canadell-atac-cambra-espanyola-bonet_2075254102.html

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa