MónTerrassa
Un badulake nou a Terrassa, ara a La Cogullada
  • CA

Fa pocs dies ha obert un nou supermercat a Terrassa, al barri de La Cogullada, a la plaça dedicada a Salvador Dalí, que té diferents nivells i fins i tot un petit escenari. L’espai ocupa uns baixos que feia molts mesos que estaven sense activitat i amb un entorn brut i amb parets amb grafits. Abans s’hi havien instal·lat altres negocis, i el que més temps va durar va ser un comerç de disseny de cuines amb ADN alemany. Però l’espai no ha acabat mai de funcionar com a lloc comercial, sense que se sàpiguen exactament les raons.

Nou badulake a Terrassa/J.M.O.

Com és la plaça de Salvador Dalí

A la plaça hi ha jocs infantils, una taula de ping-pong i espai verd i també dur, i en determinades hores hi ha força moviment, en especial de canalla amb els seus familiars. Se situa al bell mig dels carrers de Mossèn Josep Montcau, Pintor Torres, Edison i a tocar del de Linné, la seu de Foment i l’avinguda de Joaquim de Sagrera i el trasvassament de la riera del Palau.

El nom que s’ha triat és Súper Plus, i no forma part de cap cadena d’alimentació. Se situa en el concepte segurament més entenedor de badulake, que han copiat les antigues botigues de barri on hi havia de tot i més i amb un horari ampli perquè s’hi pugui comprar a qualsevol hora del dia, i que ara regenten normalment persones originàries del Pakistan. De nit, els rètols, de color vermell, amb lletres blanques, són molt visibles.

D’inici, badulake era un mot despectiu. En l’actualitat, i a Terrassa, s’associa a llocs que porten immigrants, en la majoria de casos desconeixedors del català i del castellà, però que es fan entendre sense massa problemes. La competència, si parlem de model, la té al nord, a la carretera de Montcada entre els barris de La Cogullada i Ca n’Aurell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa