MónTerrassa
L’atur continua castigant els més joves de Terrassa
  • CA

La taxa d’atur juvenil continua augmentant a Terrassa i a la comarca del Vallès Occidental. Mentre que les dades de desocupació en la resta de franges d’edat ha disminuït, cada vegada son més les persones entre 16 i 29 anys sense feina. Així ho demostren les dades de l’informe “Infoatur” del mes de setembre realitzat per l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que senyala que l’atur ha augmentat un 2,9% a la comarca respecte el mes d’agost entre els joves.

Aquest setembre s’han registrat un total de 1.727 persones sense feina a Terrassa, 77 persones més que el mes d’agost, quan se’n van registrar 1.650. Al Vallès Occidental, les persones joves desocupades han estat 6.352 el setembre, 178 persones més que l’agost, el que representa gairebé un 3% més que l’agost. La franja dels joves és la única que augmenta respecte el mes d’agost,

Mentre que les dades d’agost mostraven que l’atur havia incrementat en totes les franges d’edat -però amb més intensitat entre la població jove menor de 30 anys amb un 10,3%-, les dades de setembre demostren que es produeix un descens en totes les franges, amb l’excepció del col·lectiu de menors de 30 anys.

La taxa d’atur entre els joves també augmenta interanualment

Interanualment, la xifra de persones desocupades menors de 30 anys és superior a la que hi havia al setembre de 2021 (+5,4%; 324 més). La desocupació s’ha reduït més intensament entre la població activa de 30 a 44 anys (-9,8%) i de 45 a 54 anys (-7%).

Més de 46.000 persones sense feina al Vallès Occidental

El mes de setembre va finalitzar amb 46.618 persones aturades al Vallès Occidental. Respecte de l’agost, l’atur disminueix un 0,3%, el que representa 154 persones desocupades menys. Tot i així, la taxa d’atur de la comarca se situa en el 10,28%, per sobre de la catalana (9,64%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa