Artur Martínez, reconegut amb Dos Sols de la Guia Repsol 2021

Nou reconeixement per al restaurant Aürt del cuiner de Terrassa

Artur Martínez ha recollit un nou reconeixement a la feina feta al capdavant del restaurant Aürt. Aquesta setmana s’han donat a conèixer els Sols Guia Repsol 2021, i el cuiner de Terrassa ha estat enquadrat en la segona categoria: Dos Sols. La Guia suposa un gran premi al treball dels cuiners i cuineres en un any tant dur de pandèmia. En aquesta edició s’ha reconegut amb Tres Sols Tres Sols, ‘Alkimia’ de Jordi Vilà (Barcelona), ‘Elkano’ d’Aitor Arregi (Getaria, Guipúscoa) i ‘Miramar’ de Paco Pérez (Llançà, Girona). També a 11 restaurants amb el seu segon Sol, entre altres, ‘Calç Paradís’, ‘Saddle’, ‘Hisop’, ‘Casa Pepa’ o ‘És Tragón’. I 82 establiments que s’estrenen en la Guia amb el seu primer guardó, molts d’ells, obertures que han pujat la persiana per primera vegada durant el 2020.

Artur Martínez és membre d’una família que des de 1952 va regentar a Terrassa el bar ‘El Buen Gusto’ i el restaurant ‘Capritx’, on va cuinar-hi fins al 2017. Dos anys després va canviar de cistella i va néixer ‘Aürt’ (Passeig del Taulat, Barcelona), propulsant una evolució paternofilial de les tapes, entrepans i pollastres a l’ast, a un únic menú que prescindeix de l’accessori i no precisa manual d’instruccions. Per a això dóna importància al món vegetal i situa el focus en dos o tres ingredients sotmesos perfectament a processos previs com a fermentació, curació, repòs o rostit sobre brasa.

Artur Martínez, amb els Dos Sols de la Guia Repsol 2021 | Repsol

Nou comentari