MónTerrassa
L’Arc Metropolità insta a la Generalitat a moure fitxa amb la Ronda Nord
  • CA

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità de Barcelona ha exigit a la Generalitat de Catalunya que “respecti la voluntat del territori” i que “mogui fitxa” pel que fa a la construcció de la Ronda Nord. Així ho han expressat els alcaldes i alcaldesses que integren l’Arc Metropolità de Barcelona en una assemblea general celebrada a Terrassa aquest matí. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha demanat “el respecte que no es va tenir el 10 de juny”, quan la Generalitat no es va presentar a la reunió amb el Govern de l’Estat i els municipis, on es va acordar que l’Estat transferiria els recursos a la Generalitat per dissenyar la infraestructura.

Els municipis ho han deixat ben clar: “Que la Generalitat se sumi a aquest acord i accepti els recursos de l’Estat”. Durant l’assemblea s’ha aprovat una resolució en relació al suport a la Ronda Nord amb tres acords. El primer expressa que l’associació de municipis de l’Arc Metropolità dona suport a l’acord del 10 de juny. El segon, demanen a la Generalitat que s’adhereixi a aquest acord, “que segueix les indicacions que es van acordar al Pla Específic de Mobilitat del Vallès”. I el tercer apunta que els municipis donen suport a les mesures que s’han anunciades per part del Ministeri de Transport per la millora de la seguretat a l’AP-7.

La Ronda Nord, una estructura “absolutament necessària”

“Representem una part important del país, demanem que es respecti la voluntat tan expressada del territori i que s’executi la infraestructura”, ha afirmat Ballart. En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, qui ha dit que es tracta d’una infraestructura “absolutament necessària”. “Hem fet el que ens toca i ara demanem a la Generalitat que ho faci també“, ha expressat, “com a mínim, que es reuneixi”.

En aquesta línia, els municipis han demanat una reunió amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, encara sense data, per expressar-li aquestes exigències. Per altra banda, també han reclamat trobar-se amb el conseller de Territori del Govern de la Generalitat, Julià Fernàndez, que com a ex alcalde de Sabadell “coneix les mancances d’infraestructures al territori”, apunta Farrés.

Demanen més recursos de finançament municipal

A més a més, durant la trobada també s’ha aprovat una resolució per millorar el finançament municipal, per tal que els municipis comptin amb els recursos suficients per donar resposta a les necessitats de la ciutadania. “És una demanda que els Ajuntaments tenim des de fa molts anys, però enguany té més sentit que mai”, ha exposat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull. “El finançament local és escaç i insuficient. Reclamem el finançament que ens pertoca”, han conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa