MónTerrassa
Preacord a Grifols per reduir els afectats per l’ERO gairebé a la meitat

La direcció de l’empresa Grifols i la seva plantilla de treballadors i treballadores han arribat a un preacord que permet reduir el nombre de persones afectades per l’ERO: Es reduirà gairebé a la meitat, passant de les 92 persones inicials a 51 persones afectades. La plantilla va validar l’acord amb l’empresa la matinada de dimecres pràcticament per unanimitat, amb 426 vots a favor i només 2 vots en contra. La signatura definitiva de l’acord, valorat molt positivament pel sindicat de Comissions Obreres (CCOO), es farà avui dijous.

L’acord preveu unes indemnitzacions de 46 dies per any treballat, amb un màxim de 36 mensualitats, per a les persones que tinguin fins a 61 anys, i de 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats, per a les persones que tinguin a partir de 62 anys, segons apunt la secció d’Indústria del sindicat CCOO en un comunicat.

El preacord estableix un pla de recol·locacions en sis mesos

S’estableix un màxim indemnitzatori de 250.000 euros, però es garanteix l’import íntegre d’un any a les persones que tenen a partir de 62 anys. Les persones afectades també rebran un import addicional de 17.000 euros per al col·lectiu d’entre 51 i 61 anys, i de 7.000 euros per a la resta. A més, s’estableix un pla de recol·locacions durant un període de sis mesos, amb caràcter voluntari.

Un pla de retallades amb més de 2.000 acomiadament a tot el món

La farmacèutica catalana, amb seu a Sant Cugat del Vallès va anunciat a mitjans de febrer un pla de retallades que incloïa 2.300 acomiadaments a tot el món, dels quals un centenar afectaves treballadors del municipi vallesà. Apuntaven que, a Parets del Vallès, on hi ha les plantes de producció de tractaments, l’impacte seria marginal. Segons apuntava l’Agència ACN, els consellers delegats de l’empresa, Víctor i Raimon Grifols, van afirmar que les retallades eren necessàries per “l’èxit” de l’empresa, que preveia estalviar uns 400 milions d’euros l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa