MónTerrassa
Grifols planteja acomiadar un centenar de treballadors al Vallès
  • CA

La farmacèutica catalana Grifols ha anunciat un pla de retallades que inclou 2.300 acomiadaments a tot el món, un centenar dels quals als centres situats al Vallès, sobretot a la seu situada a Sant Cugat del Vallès. Segons apunta l’Agència ACN, els consellers delegats de l’empresa, Victor i Raimon Grifols, afirmen que les retallades són necessàries per “l’èxit” de l’empresa, que preveu estalviar uns 400 milions d’euros l’any.

Segons anuncien, la retallada afecta a la plantilla de caràcter directiu i corporatiu concentrada a Sant Cugat del Vallès. A Parets del Vallès, on hi ha les plantes de producció de tractaments, l’impacte serà marginal. Al conjunt de l’Estat, la cotitzada té avui uns 4.200 treballadors.

CCOO rebutja la “destrucció d’ocupació” que planteja la multinacional

A diferència amb els Estats Units -on l’empresa preveu resoldre els acomiadaments amortitzant llocs de feina-, a Catalunya caldrà obrir una negociació amb els sindicats. Avui mateix, el sindicat de Comissions Obreres (CCOO) ja ha manifestat el seu rebuig la “destrucció d’ocupació” que planteja la multinacional al Vallès i comparteix “la preocupació dels comitès d’empresa de Grifols davant d’aquest anunci” de retallar la plantilla.

L’objectiu del pla de retallades de Grifols

L’objectiu principal del pla de retallades és “reforçar la seva competitivitat i crear una organització més àgil i eficient tant en costos com en gestió operativa”, segons avança l’agència. “Com a resultat d’aquesta iniciativa, Grifols reduirà significativament la base total de costos, millorarà el flux de caixa operatiu, n’impulsarà l’exercici financer i establirà un model operatiu més dinàmic i eficaç”, ressalten els delegats.

Pel que fa al calendari, la multinacional espera que la major part de les mesures estiguin implementades el quart trimestre del 2023, però preveuen que la major part de l’estalvi de costos no es veurà reflectit al compte de resultats fins al 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa