MónTerrassa
86 joves de la comarca es formen en cinc especialitats del sector de la industria

El Consell Comarcal està portant a terme la segona edició del projecte singulars per activar l’ocupació de joves vallesans a la indústria de la comarca. Es tracta de la segona edició del projecte “Industrialitza’t i transforma el seu futur” on participen 86 joves del Vallès Occidental que reben acompanyament i formació en cinc especialitats del sector de la indústria per tal de poder tenir aquest sector com una opció de futur en la seva trajectòria professional.

En aquesta edició es compta amb la participació de joves dels municipis de Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Castellbisbal, Castellar del Vallès, Ripollet, Rubí, Terrassa, Sabadell ,Viladecavalls, Sant Cugat de Vallès, Matadepera, Polinyà, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, St. Quirze del Vallès i Vacarisses.

Aquest mes de novembre s’han iniciat cinc especialitats formatives Logística –que es desenvolupa al Centre de serveis per a empreses i persones emprenedores Can Gabarra de l’Ajuntament de Polinyà- ,Manteniment de robots –formació realitzada a al Centre Tecnològic de la Fundació Eurecat a Cerdanyola del Vallès-, Operacions auxiliars indústria tèxtil -realitzada a l’Escola tècnica del Vestir a Sabadell; Economia circular i indústria 4.0 – que s’imparteix a la UAB- i Qualitat alimentària –que es desenvolupa a l’Ajuntament de Ripollet per part de l’empresa Biotecnal, S.A.

En paral·lel a la seva formació en el marc de les cinc especialitats, es realitzen diferents actuacions amb metodologies innovadores d’orientació i capacitació per al jovent per compartir coneixement i aprenentatge. Tres grups han iniciat sessions de coaching amb cavalls (Equinoterapia) i un altre grup ha començat ja a fer els tallers de Basket beat on treballaran el desenvolupament i creixement personal, la detecció de potencialitats i àrees de millora, etc. Així mateix també es realitzen actuacions d’enfortiment del paper social. Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, les persones joves del Projecte han organitzat una activitat denominada:” SINGULARS CLOTHING SWAP” en la que han portat roba suficient per poder fer intercanviar de roba entre ells i simultàniament aprofitar i fer una acció solidària donant a dues entitats socials de la comarca, allargant d’aquesta manera la vida a la roba i fent una acció amb consciència social i mediambiental. D’altra banda diferents joves del programa van participar de forma voluntària en el Gran Recapte d’aliments en diversos supermercats de la comarca.

El projecte va dirigit a persones joves de la comarca del Vallès Occidental inscrites en el Pla de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i en l’actualitat sense estar en cap procés formatiu. En la primera edició hi van participar 200 persones i es va assolir un 35% d’inserció laboral i/o educativa. Es desenvolupa mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades. El projecte es portà a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa