MónTerrassa
La Xemeneia Almirall triomfa a un concurs fotogràfic d’enginyers
  • CA

La Xemeneia Almirall de Terrassa ha triomfat en un concurs de fotografia d’enginyers. Les tres imatges premiades tenen aquest monument com al seu protagonista. Es tracta de la primera edició del Concurs de Fotografia de la Delegació del Vallès dels Enginyers de Industrials de Catalunya i s’hi han presentat un total de 48 fotografies. Els guardons s’han lliurat aquesta setmana a la seu de la delegació sabadellenca amb la presència dels guanyadors.

El primer premi ha estat per “Xemeneia Almirall, Terrassa”, de Miquel Calvet. El segon premi ha recaigut en la imatge creada per Teresa Casasayas, i que porta per títol “Xemeneia Almirall i Monument de la Dona”, mentre que ha completat el podi la fotografia “Xemeneia Bòbila Almirall – Sol”, de Josep Maria Auleda.

El president del jurat, Miquel Portell, enginyer industrial i vocal de les juntes de la Delegació, ha destacat la quantitat i l’alta qualitat de les fotografies presentades. “Amb aquest certamen volem posar en valor el món industrial del Vallès i donar visibilitat als enginyers i enginyeres no només apassionats per la indústria sinó també per la fotografia ”, ha destacat Germán Palacín, president de la Delegació del Vallès dels Enginyers Industrials.

Segona i tercera imatge premiades al concurs | Cedides

La més singular i espectacular de totes

Aquesta xemeneia és la més singular i espectacular – tant de dia com de nit – del conjunt de xemeneies de la ciutat i ha es esdevingut una de les representacions simbòliques més representatives de Terrassa. La xemeneia, al principi, formava part del complex industrial de la bòbila Almirall, fins que la reconversió de la zona amb la construcció d’un centre cívic i una àrea comercial, i la urbanització de l’espai a redós de la xemeneia en plaça deixaren a la vista la seva esplèndida perspectiva. Les característica escala que l’envolta, amb un total de 234 graons, ha fet possible que estigui inclosa com a Record Guinness com la xemeneia amb escala més alta del món, el 1991.

Primera fotografia guanyadora del concurs d’enginyers del Vallès | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa