MónTerrassa
VÍDEO | Quartet Brossa estrena nou disc i presenta dos videoclips
  • CA

El Quartet Brossa està de doble estrena amb nou disc i videoclips. El passat 20 de maig, la banda de Terrassa va publicar el seu nou àlbum, Les transformacions / 20 peces per a quartet de corda, i que ja es pot trobar a totes les plataformes. Es tracta del vuitè treball discogràfic i és “un viatge musical per les emocions que generen les relacions amoroses”.

El grup expliquen que representa una sola història, “des de l’impacte inicial, passant per l’èxtasi i l’eufòria, però també per la por, el dolor o la tendresa”. A més, Les transformacions recorden que “fins i tot allò extraordinari de l’amor esdevé cíclic”. És doncs música per a un quartet de corda escrita pel mateix Aleix Puig Caminal, el violinista del quartet i que ressegueix els viaranys poètics de Johannes Eyckermann, un misteriós poeta i científic del segle XVI, recuperat i actualitzat per Elies Barberà en un llibre de poemes homònim.

Un disc íntim i juganer

Quartet Brossa assegura que ha quedat un disc “íntim, fresc, juganer i expressiu, que segueix camins nous de la música clàssica i n’homenatja d’antics amb una nova mirada”. I per començar a fer-ne boca, ha publicat dos nous videoclips, corrresponents a les cançons: Vol i Incendi.

Creat el gener de l’any 2004 en el si de la formació Orquestra de Cambra Terrassa 48, el Brossa Quartet va néixer amb la voluntat de conrear els repertoris allunyats dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d’estils musicals. La banda està formada per el mencionat Aleix Puig Caminal, el violinista Pere Bartomé Valls; Imma Lluch Revert, a la viola; i Marçal Ayats, al violoncel.

Les Transformacions arriba després de set discos que han suposat un creixement personal i tècnic. El primer àlbum del Quartet es remunta a l’any 2008, Músiques de l’Holocaust, des d’aleshores s’ha pogut gaudir de Astrud & Col·lectiu Brossa (2019), Cançons dels brigadistes (2010); Mestres Quadreny (2013); Retaule d’avars (2013), Viatge d’Hivern (2014), Leon (2019), i Folkestral (2021).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa