MónTerrassa
Tres activitats de la Casa de la Música per al Festival d’Estiu Seu d’Ègara
  • CA

La Casa de la Música de Terrassa col·labora un estiu més amb el Festival d’Estiu Seu d’Ègara, organitzat per l’Orquestra de Cambra 48 de Terrassa, que enguany celebra la seva novena edició. El festival que tindrà lloc del 12 al 18 de juliol comprèn diverses activitats relacionades amb la música que tindràn lloc a diversos espais de la ciutat. Entre aquestes trobem, la conferència del músic i divulgador Joan Vives, la presentació de Nocturns i Diamants amb Arnau Tordera i Coloma Bertran i un taller d’iniciació a la improvisació lliure.

CONFERÈNCIA INAUGURAL AMB JOAN VIVES

Dilluns 12 de juliol, a les 20h
Preu: Gratuït. Amb reserva prèvia.
Lloc: AUDITORI MUNICIPAL DE TERRASSA. Carrer de Miquel Vives, 2, 08222 Terrassa
Hora: 19h30 Obertura de portes | 20H00 Inici de l’acte

Joan Vives, divulgador musical i flautista professional oferirà una ponència a l’Auditori Municial. Vives, és flautista de bec, professor d’història de la música i divulgador musical. El seu vessant de divulgador musical el porta, a partir del 1987, a fer gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris, principalment a Catalunya. Actualment és professor d’història de la música a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). Com a instrumentista forma part de grups com “Els Ministrils” quintet de bec i percussió, “Quartet barroc de Sant Simó” i el “Conjunt barroc del cafè”, entre d’altres. És locutor-redactor de Catalunya Música (Emissora de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) des de l’inici de les seves emissions el Maig de 1987. El 2005 va obtenir la Medalla d’honor de l’ordre del “Mèrit Cultural” atorgada pel Ministeri de Cultura de la República de Polònia.

NOCTURNS I DIAMANTS amb Arnau Tordera i Coloma Bertran

Dimarts 13 de juliol, a les 19h 30
Preu
: Gratuït. Amb reserva prèvia.
Lloc: BIBLIOTECA CENTRAL DE TERRASSA. Passeig Lletres, 1, 08221 Terrassa
Hora: 19h00 Obertura de portes | 19h30 Inici del concert

Coloma Bertran juntament amb el cantant d’Obeses, Arnau Tordera presentaran “Nocturns i Diamants”(Segell Microscopi, 2020). Aquest el seu primer treball discogràfic de Bertran en solitari, un treball íntim on la violinista es redescobreix com a creadora amb una sonoritat més pròpia i pinzellades que evidencien el seu recorregut pel món del jazz, la música clàssica i la música popular. En aquest, la seva música desprèn naturalitat i talent i ens acompanya cap a un món carregat de sensibilitat. El disc inclou composicions i improvisacions per a violí sol, poemes musicats de Víctor Sunyol i Jaume Coll i una adaptació. Ha comptat amb la col·laboració de les veus d’artistes com Sanjosex, Gemma Humet, Carles Belda, Arnau Tordera, Ju, Guillem Soler i Dia Sañé.

INICIACIÓ A L’IMPORVISACIÓ LLIURE AMB ARIADNA TORNER

Dimecres 14 de juliol a les 20h
Preu: Gratuït. Amb reserva prèvia.
Lloc: EL VAPOR. CASA DE LA MÚSICA DE TERRASSA. Carrer de Mare de Déu dels Àngels, 76, 08221 Terrassa
Hora: 19h30 Obertura de portes | 20h00 Inici de l’acte

Ariadna Torner inciarà als assistents a l’improvisació lliure amb violí. Torner obté l’amy 2013 la Llicenciatura en Interpretació de violí amb Olga Aleshinski al Conservatori del Liceu. Actualment, segueix la seva formació amb la professora Tatiana Aleshinski. Ha estat membre de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), de la NJO (Netherlands Youth Orchestra), de la MIO (Maribor International Orchestra), i ha col·laborat amb diverses orquestres professionals com l’Orquestra Simfònica del Vallès o l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. En el camp de la música de cambra és membre del Quintet Novalis. Interessada per la Música Antiga, ha rebut classes de violí barroc de Santi Aubert i ha col·laborat amb diferents formacions destacant la NJO Orchestra del segle XIX (Summer Academy 2011) sota la direcció de Richard Egarr.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa