MónTerrassa
Terrassa organitza un emotiu homenatge a Pete Seeger

Terrassa acull aquest dissabte, 21 de maig, un gran concert d’homenatge al cantautor nord-americà Pete Seeger. Serà a partir de dos quarts de dotze del migdia, al pavelló de l’Sferic, davant de la parròquia de la Sagrada Família, i posteriorment, la festa es traslladarà al Parc de Sant Jordi.

Organitzat pel Petit Grup de Seegerians, l’acte vol ser un tribut en motiu del cinquantenari del seu històric concert a la nostra ciutat. Estava previst realitzar-lo l’any passat, però la pandèmia de la Covid, ho va impedir.

Els organitzadors, amb Joan Grané al capdavant, han previst una jornada de luxe i que vol ser a l’alçada del que va suposar la irrupció del pare de la música folk a Terrassa. Per això, en primer lloc, s’ha decidit fer col·locar una placa commemorativa a la façana de l’Sferic, lloc on va actuar Seeger un 7 de febrer de 1971.

Actuacions de diversos artistes

Després dels parlaments evocatius del concert i de la seva figura, estan programades diverses actuacions. Així, es podrà gaudir de la cantant Marta Sala, el grup Els Seegers o Miquel Pujadó, a més d’alguna peça més a càrrec de joves músics. I tot, seguit, una jam session d’alçada al Parc de Sant Jordi.

Petit Grup de Seegerians espera amb il·lusió aquest homenatge i evoca amb nostàlgia aquell 7 de febrer, on molts d’ells van assistir en el recital llegendari, en uns moments polítics difícils. Recorden que el pavelló de l’Sferic era ple fins dalt, amb més de 3 mil entrades venudes, i que hi havia policia secreta infiltrada entre els assistents. A més dels carrers dels voltants plens de grisos (policies) a cavall. Malgrat tot aquest desplegament, el concert va transcórrer sense incidents ni detencions.

Aquest passat mes de febrer, amb motiu del nou aniversari, Món Terrassa va publicar dos articles, un de Sant Rius i un de Josep Maria Font que recordaven com es va viure el concert de Seeger del 71. Aquí els recordem:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa