El Festival de Jazz Terrassa tornarà a omplir de música la cocapital vallesana del 27 de maig al 13 de juny, una edició on s’ha fet un esforç per poder programar artistes internacionals tot i la pandèmia. L’obertura oficial amb el trombonista italià Gianluca Petrella amb ‘Cosmic Renaissance’. S’han reprogramat alguns dels artistes previstos en la fallida edició 2020, tocada per l’esclat de la covid. El retorn a Terrassa del baterista Billy Cobham i clàssics com La Vella Dixieland o La Locomotora Negra, que s’acomiada dels escenaris, són alguns dels aspectes destacats. L’organització i l’Ajuntament han anunciat que treballen en la possibilitat de fer un concert en un espai públic a les acaballes del certamen, sempre adaptat a la pandèmia.Davant de la incertesa que el sector cultural viu per les conseqüències derivades per la pandèmia, l’organització del festival assegura que ha estat “valenta” i ha optat per reprogramar artistes que van caure de la cita al març del 2020, molts dels quals internacionals. “Volem que el compromís previst amb artistes per la primavera passada puguin venir, i farem propostes que venen des dels Estats Units”, detalla la coordinadora del festival, Susanna Carmona.

Un exemple és l’obertura, a càrrec de Gianluca Petrella, el 28 de maig, i gràcies a la col·laboració de l’Institut Italià de Cultura. “És el millor trombonista de l’escena italiana, i combina jazz amb nous estils musicals, com l’electrònic”, detalla Carmona. La recuperació de la Nit de Blues és també un dels elements destacats, aquest cop de la mà de Trudy Lynn, o el retorn a la cocapital vallesana del baterista Billy Cobham, un dels plats forts previstos en un nou escenari del festival com ho és el del Teatre Principal, i que actuarà amb el seu EU Group. La música de casa tindrà dos puntals com a protagonistes, un dels quals La Vella Dixieland, que celebra 41 anys de via, i l’altre La Locomotora Negra, que s’acomiada dels escenaris: “Faran la seva parada número 81 a Terrassa”, detalla la coordinadora, una cita on la formació actuarà amb Josep Maria Farràs i Big Mama Montse.

Organitzadors del Festival Jazz Terrassa amb la regidora Rosa Boladeras, i l’alcalde Jordi Ballart, en la presentació de l’edició número 40 | ACN

Un dels elements característics del festival és el lliurament del Premi Jazzterraman, que aquest any no s’entregarà. “En el seu lloc entregarem el que ja estava previst al 2020 a Jordi Rossy”, destaca Carmona. La pandèmia condiciona l’organització de la cita, que preveu dur a terme els seus concerts més destacats sota cobert a la Nova Jazz Cava i al Teatre Principal, però també matinals al pati posterior de l’Ajuntament. “Estem treballant per fer un acte en un espai públic al tram final del festival”, ha avançat l’alcalde, Jordi Ballart.

Ajuntament, organització i Procicat estan analitzant un emplaçament per dur a terme el concert, que seria amb control d’aforament però totalment gratuït. Seria una manera de cobrir l’espai que deixa la impossibilitat d’organitzar una cita tant popular com esperada com ho és la del Pícnic Jazz, la jornada de concerts gratuïts i a l’aire lliure al parc de Vallparadís, que la situació epidemiològica ha fet caure del programa d’enguany.

Nou comentari