MónTerrassa
Terrassa es prepara per a una Festa Major amb més de 100 propostes i de marcat segell local
  • CA

La Festa Major 2021 recupera la presencialitat als carrers. Després d’una edició “confinada”, ha arribat el moment d’iniciar el “camí de la recuperació, de retrobar-nos a les places”, ha manifestat aquest divendres l’alcalde Jordi Ballart en l’acte de presentació. “Volem enviar un missatge d’optimisme i alegria, i per això presentem una programació de més de 100 actes de caire popular i familiar, de temàtica àmplia i variada” i que es duran a terme de manera “segura i controlada”. El pressupost que s’ha destinat supera el mig milió d’euros, 520 mil. Serà doncs, la primera festa major “després de tot el que hem patit” i es vol que torni a ser “magnífica i motiu de sentir-nos orgulloss de ser terrasencs”.

D’aquesta manera, es recuperen els carrers però de forma “limitada, amb aforament restringit” i que implicarà una “rerserva d’entrades prèvia” per participar-hi. Des de l’Ajuntament s’ha optat aquest any per distribuir les diferents activitats per temàtica i contingut en diferents espais de la ciutat. Així, a grans trets, queda:

Estadi Olímpic: escenari de grans concerts i El Jove

Parc de Sant Jordi: activitats infantil i familiars

Pati escola Pia: actes cultura popular i andalusos, extremenys i gallecs

Can Jofresa: El Vapor i activitats esportives

Pati escola Vallès: escenari dels grups emergents

Plaça Rector Homs: òpera, cors, havaneres, musica clàssica

Teatre Principal i Auditori: concerts i espectacles de petit format

Teatre Alegria: Rockin’

Jardins Casa Alegre: sessions de dj chillout

Domènec Ferran, pregoner

També s’ha donat a conèixer el funcionament de bona part de les activitats protocol·làries. L’inici serà el dia 2 de juliol amb la baixada del Drac i l’encesa del ciri. Es comptarà amb el pregó, que enguany recau en la figura de l’historiador Domènec Ferran, i la descoberta sorpresa del Capgròs. Diumenge hi haurà el ball de plaça, a la plaça Vella, amb el penó que el portarà el Club Tennis Terrassa, que enguany celebra el cententari.

“És un programa viu i que estarà subjecte a canvis”, per això es recomana tenir molt present el web festamajorterrassa.cat no només per poder comprar les entrades per assistir als espectacles -a partir de dilluns 21 estarà obert- sinó també per possibles canvis i incorporacions.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha manifestat que “hem estat treballant perquè sigui una Festa Major segura i el màxim de presencial possible. I hem apostat per artistes 100% de Terrassa, tant de renom internacional com emergents”. A més, s’ha tingut molt en compte el segell GAS, per això hi ha una clara aposta pel talent femení (G), s’han creat espais per a persones amb mobilitat reduïda, sensibilitat sensorial, TEA, etc (A) i s’ha arribat a un acord perquè les ampolles d’aigua que es distribueixin siguin reciclables i reciclades (S).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa