MónTerrassa
Terrassa celebra la Revetlla de Sant Joan: flama, sopar i ball
  • CA

Terrassa celebrarà aquest any com cal la Revetlla de Sant Joan i la celebració de la Diada Nacional dels Països Catalans amb els principals reclams: la flama, sopar de germanor i ball popular. Després de dos anys d’aturada forçosa per la pandèmia de la Covid-19, enguany, La Xemeneia recuperarà la tradició el pròxim 23 de juny.

Arribada i cercavila de la Flama

Els actes de la Revetlla començaran, com és tradició, amb l’arribada de la Flama del Canigó, que encén les fogueres d’arreu dels Països Catalans com a símbol de germanor entre les diferents terres de parla catalana. L’arribada de la Flama és l’únic acte que s’ha mantingut durant aquests dos anys de pandèmia a Terrassa, de la mà d’Òmnium Cultural.

Com ja és tradició, el Club Ciclista de Castellbisbal serà el responsable de fer arribar la flama a Terrassa des del Coll d’Ares. Al voltant de les 6 de la tarda, la Flama arribarà al Raval de Montserrat, on serà rebuda a l’atri de l’Ajuntament en un acte institucional. Allà es llegirà el manifest escrit per l’activista cultural i editor Eliseu Climent, i des d’allà, també, tota la ciutadania que ho desitgi, podrà endur-se la Flama cap a casa o cap a les celebracions particulars.

Acabat aquest acte, la Flama anirà del Raval al Pla de la Font de l’Apotecari amb els Gegants Bojos de Terrassa per poder ser part de la celebració. Ho farà amb una cercavila que passarà pel c. Sant Pere, c. Nou de Sant Pere, c. Creu Gran, pl. Rector Homs, c. Major de Sant Pere, c. Alcalde Parellada i c. Puig i Cadafalch, per arribar al pla de la Font de l’Apotecari.

Revetlla de Sant Joan a Terrassa | La Xemeneia

Sopar, tallers i ball

La principal novetat d’aquesta edició és el format del sopar: aquest any, serà un sopar de taifa, en què cada persona podrà portar el seu sopar, sigui individual o compartit, i l’organització posarà la taula i la cadira, la coca, el cava i un got reutilitzable. Els llocs del sopar aniran exclusivament per reserva, amb un preu de 4 euros que contribueix, també, a sostenir la festa. Els tiquets ja es poden reservar al web tiquets.laxemeneia.cat.

Abans, però, a les set de la tarda començarà l’activitat al pla de la Font de l’Apotecari amb un taller de fanalets gratuït per als infants, i a dos quarts de nou del vespre arribarà el foc a la plaça, on es tornarà a fer lectura del manifest i es faran uns breus parlaments per part de l’organització i les autoritats.

Les postres seran amenitzades amb una petita glosada a càrrec dels membres de Terrassa Glosa. Sobre dos quarts d’onze de la nit, el foc prendrà el protagonisme amb l’encesa de la foguera i començarà el ball de revetlla amb el grup lleidatà Lauzeta, una de les formacions de folk tradicional amb més potencial de Catalunya. Els punxadiscos de La Xemeneia continuaran amb el ball fins la matinada.

Mobles vells i AV San Pere

Els actes de la Revetlla Popular de Sant Joan són totalment gratuïts i oberts a tothom, si bé les places del sopar són limitades i amb reserva de lloc per ajudar a sufragar la festa. Durant totes les activitats hi haurà un servei de barra a preus populars. L’organització fa una crida a consumir a la barra i a evitar portar begudes de fora, per poder fer la festa sostenible econòmicament però, també, a nivell ambiental, reduint les deixalles a la plaça.

D’altra banda, La Xemeneia també crida als veïns de Sant Pere i de la resta de la ciutat a portar al Pla de la Font de l’Apotecari, el mateix dia 23, els mobles o estris de fusta que vulguin cremar per fer més gran la foguera de manera col·lectiva. A més, per primer cop, l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere col·laboraran en la promoció de la festa i el Punt Lila del barri oferirà informació durant la Revetlla contra les violències masclistes i lgtbifòbiques en forma de cartells, fulletons i díptics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa