“La 7mana del Cinema a Terrassa té molt mèrit perquè representa un tornar després de les dificultats de l’any passat amb la pandèmia. I tornem amb una proposta que batega molt cinema”, ha manifestat el Focal Point de la Terrassa City of Film de la Unesco i membre de la Taula de l’Audiovisual, Jordi Hernàndez.  Aquesta quarta edició vol refermar el compromís de Terrassa com a Ciutat de Cinema i per això creix any rere any en continguts i activitats. “Terrassa cada vegada genera més contingut audiovisual i un dels nostres punts forts i diferencials és l’aposta per l’educació audiovisual”, ha subratllat el regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn. 

Aprofundint en aquest concepte, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana ha apuntat que “Terrassa respira, viu i crema cinema i això també s’ha de traslladar a les aules”, per això es considera fonamental que a la ciutat s’ofereixi la possibilitat de gaudir de l’experiència audiovisual des de primària fins a estudis post-obligatoris, passant pels casals d’estiu. I que no només es quedi aquí sinó que la ciutat és capaç de generar ocupació en aquest sector.

A més, també projecta la ciutat al món. I és que gràcies a la Xarxa de Ciutats Creatives, la qual ara mateix està dirigida per Terrassa juntament amb Busan (Corea), s’estableixen col·laboracions i sinèrgies que acaben fructificant en projectes de futur. Recentment, s’ha rebut la visita de representants de Bilbao per parlar de disseny i cinema, per exemple. Així mateix, les 18 ciutats de cinema del món comparteixen preocupacions i necessitats, i en aquests moments, després de la Covid, s’està debatent com es recuperaran les sales o com s’adaptarà la indústria a cada lloc a la nova normalitat. També mirant el futur amb l’aposta de produccions de cinema sostenible i projectes d’educació audiovisual. 

Una de les activitats més esperades i atractives és el festival One Shot, organitzat pel Coro Vell. Enguany, s’han presentat prop de 1.300 obres provinents d’arreu del món realitzades entre 2020 i 2021, amb especial incidència de l’Iran (136) i l’Índia (139). Se n’han seleccionat 170. El secretari del jurat del certamen internacional de vídeos One Shot Terrassa City of Film, Jordi Escursell, s’ha mostrat especialment orgullós de la difusió que el festival està tenint més enllà de casa nostra i s’ha marcat com a objectiu potenciar les obres d’autoria terrassenca -enguany n’hi ha cinc-. A més, també es vol fomentar la participació de les escoles perquè s’impliquin en el projecte.

El programa d’activitats

“El sector audiovisual representa un enorme potencial per a la ciutat, tant en l’àmbit econòmic, com social i pedagògic”, ha recalcat Forn, i en aquest sentit, la IV 7mana del Cinema és un reflex de totes aquestes potes vinculades: hi trobem conferències, projeccions, un concurs, i visites guiades. I tot també comptant amb l’ajuda de diverses entitats de la ciutat.

Divendres 22 d’octubre: 17.30h al Cinema Catalunya. Acte inaugural de la IV Setmana del cinema a Terrassa. Amb les projeccions de “Se receta silencio” i “Atrapats”. I conferència “El poder transformador del llenguatge audiovisual i la importància en l’àmbit educatiu”, a càrrec de Davínia Ligero, responsable del porgrama eduCAC del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Dissabte 23 d’octubre: de les 11h a la 1 de la matinada. 12 hores fantàstiques (projecció de sis pel·lícules, una de les quals escollida per votació popular). Inscripcions al web de Cinema Catalunya.

Diumenge 24 d’octubre: Inscripcions al web Terrassa City of Film.

  • a les 10h. Visita a les instal·lacions del Parc Audiovisual de Catalunya.
  • a les 10h i a les 12h. Visita a les instal·lacions de l’Arxiu de la Filmoteca de Catalunya 2CR

Dilluns 25 d’octubre: Inscripcions al web de Cinema Catalunya.

  • a les 17h a la sala gran del Cinema Catalunya. Projecció de dos curtmetratges fets per alumnes de l’ESCAC.
  • a les 19.30h a la sala gran del Cinema Catalunya. Projecció del film “El hombre que quiso ser segundo”.
  • a les 19h a la sala petita del Cinema Catalunya. Projecció d’obres finalistes a la II Edició del Certamen One Shot Terrassa City of Film

Dimarts 26 d’octubre: a les 19.30h al Cinema Catalunya. Conferència a càrrec d’Albert Beorlegui sota el títol “Les pel·lícules que feien por als nostres avis”. Entrada lliure però prèvia inscripció al web de Cinema Catalunya.

Dimecres 27 d’octubre: a les 19.30h al Cinema Catalunya. Acte de cloenda de la IV 7mana del Cinema. Lliurament dels guardons del Festival Internacional “Terrassa One Shot”, visionat dels films guanyadors i tancament amb una actuació musical en directe. Inscripcions al web de Cinema Catalunya.

Nou comentari