MónTerrassa
Bilbao i Valladolid s’interessen pels projectes en moda i cinema de Terrassa
  • CA

Terrassa va rebre aquest dijous, 7 d’octubre, un grup de representants vinguts des de Bilbao i Valladolid, dues Ciutats Creatives de la UNESCO. La comitiva va poder visitar diferents indrets representatius en els dos àmbits en què els municipis estan especialitzats: disseny, els bascos, i Cinema, els lleonesos. Així, van conèixer de prop els projectes del Parc Audiovisual de Catalunya, on van poder gaudir de les instal·lacions per les quals Terrassa ha estat distingida com a Terrassa City of Films; el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya o el Districte Zero. Els convidats també van poder ser presents aquest dijous en l’acte de lliurament dels Premis Muncunill 2021 a la Innovació.

Dins del marc de la Xarxa de Ciutats Creatives de l’Estat Espanyol, creada l’any 2004 i que compta amb 246 ciutats participants, es duen a terme accions d’intercanvi de projectes i experiències, i aquesta formava part d’un dels treballs que està realitzant l’Ajuntament de Terrassa per donar a conèixer la ciutat a la resta de localitats de l’organisme. La Xarxa és operativa en diverses disciplines creatives, ja sigui el disseny o cinema, ja anteriorment mencionats, però també les tradicions, artesania, arts digitals, la música o la gastronomia. L’objectiu és aprofitar la xarxa per debatre sobre creació i innovació sota el paraigua de la UNESCO.

La Xarxa busca que els municipis implicats apostin per la creativitat i les indústries culturals com a eina de desenvolupament local i afavorir la cooperació activa entre elles -per exemple amb aquestes visites d’intercanvi o creant sinèrgies i projectes compartits- per acabar tenint un ressò i una posició de referència en l’àmbit internacional. A l’Estat Espanyol només hi ha 9 ciutats que compten amb aquesta etiqueta: Terrassa (cinema), Barcelona (literatura), Bilbao (disseny), Valladolid (cinema), Sevilla (música), Granada (literatura), Dènia (gastronomia), Burgos (gastronomia) i Llíria (música).

Representants de les Ciutats Creatives de Bilbao i Valladolid, de visita a Terrassa | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa