MónTerrassa
Rosales: “Amb el cartell de Carnestoltes m’he tret més d’una espina”
  • CA
La comparsa guanyadora amb David Rosales aguantant el cartell de Carnestoltes
La comparsa guanyadora amb David Rosales aguantant el cartell de Carnestoltes | Mascarada

!--akiadsense-->

David Rosales ha estat el guanyador del concurs de cartells pel Carnestoltes 2020 a Terrassa. Aquest dijous, la Mascarada va donar a conèixer la imatge del nou carnaval i ho va fer amb un acte que va comptar amb la presència de la comparsa guanyadora de l’any passat i que enguany obrirà la rua, InSOStenible, i amb la presència de l’autor del cartell. En total, 60 cartells van participar en el certamen i es van recollir més de 3.000 vots, tot un rècord comparat amb altres anys. “Estem molt contents de la resposta de la ciutadania, i volem agrair l’esforç que ha fet l’IES Torre del Palau per motivar els estudiants a participar”, han manifestat des de l’entitat organitzadora.

El cartell de David Rosales ha estat el més votat, amb una diferència de més de 300 vots respecte al segon. Aquest egarenc de 42 anys i dissenyador gràfic de professió ha explicat a Món Terrassa què ha buscat i com ha viscut la victòria.

Era la primera vegada que participava en el concurs?

No, aquesta era la quarta vegada en un període d’uns deu anys. Dos cops vaig quedar en segona posició, i aquesta era una espineta que tenia clavada i que finalment m’he pogut treure. Per a mi és un orgull molt gran i em fa molta il·lusió haver guanyat el concurs.

Com està fet el cartell? Directament a ordinador?

El cartell està fet a la manera tradicional. El gos és una imatge de creació pròpia, no l’he copiat d’enlloc. Primer vaig fer el dibuix a mà i després el vaig escanejar i posar a l’ordinador per tractar-lo. Les lletres, per exemples, les vaig escriure amb guix de veritat. Ara sóc dissenyador gràfic però havia treballat en la creació de dibuixos animats i el cartell té un toc propi d’això.

Què ha buscat amb aquest cartell?

Volia oferir una cosa diferent dels darrers guanyadors. Volia que a més de mantenir els trets característics de tot cartell de Carnestoltes, com l’alegria, la transgressió o l’humor, tingués un missatge darrere. I així queda reflectit amb el títol de l’obra: “Que no decideixin per tu”. Està fet amb la idea de remarcar la necessitat i importància de tenir un criteri propi, d’extreure les teves pròpies conclusions.

I de quina manera ho ha reflectit?

Amb la imatge del gos disfressat i pixant. La figura de l’animal vol donar a entendre que no està conforme que l’hagin vestit, no està content, va contra la seva voluntat i ho demostra com un gos pot, pixant-s’hi. El missatge seria que no has de fer les coses per acontentar a ningú, perquè de vegades fem o diem coses amb les quals no ens sentim còmodes. Volia destacar aquest punt d’inconformisme.

Ha buscat doncs un punt de rebel·lia?

Sí, segurament. De fet, hi ha un punt autobiogràfic i és una altra espina que m’he tret amb aquest cartell. La meva mare era modista i de petits, als meus germans i a mi, ens feia les disfresses. Ens vestia de gelat, peix o elefant i ens portava a concursos. A mi no m’agradava, jo volia ser pistoler o spiderman, però no podia escollir. Crec que amb aquest cartell m’he tret el trauma de sobre.

El cartell del Carnestoltes 2020 a Terrassa
El cartell del Carnestoltes 2020 a Terrassa | David Rosales

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa