sss

Rosa Boladeras

La regidora de Cultura de Terrassa, Rosa Boladeras, ha guanyat el premi Barcelona Teatre a la millor actriu. I el premi a millor actor també ha estat per a un terrassenc, Pere Arquillué, per “Jerusalem”.

‘La Rambla de les Floristes’ és la gran guanyadora de la tercera edició dels Premis Teatre Barcelona, els guardons escollits pel públic d’arts escèniques de Barcelona. L’obra, produïda i programada pel Teatre Nacional de Catalunya i dirigida per Jordi Prat i Coll, s’ha emportat tres premis, Millor espectacle teatral, Millor actriu protagonista (Rosa Boladeras) i Millor actriu de repartiment (Clara Altarribas). També destaquen, amb dos guardons cadascun, els muntatges ‘Ocaña, reina de Las Ramblas’, de Òpera de Butxaca & Nova Creació, i ‘Jerusalem’ de Jez Butterworth, coproduït pel Teatre Romea, Centro Dramático Nacional i Grec 2019 Festival de Barcelona.

xxz

El primer muntatge, que compta amb la dramatúrgia de Marc Rosich, es converteix en el Millor espectacle musical i guanya el premi al Millor actor de musicals, per a Joan Vázquez. El públic, en canvi, otorga a Julio Manrique el premi a la Millor Direcció per ‘Jerusalem’, i a Pere Arquillué el Millor actor protagonista pel seu paper com a Johnny Byron ‘El Gall’.

El públic teatral també ha volgut reconèixer, amb dos Premis Teatre Barcelona, la feina dels Pirates Teatre. La companyia, que gestiona el teatre Maldà, ha estat guardonada com la Millor proposta confinada per la iniciativa ‘Dilluns de Merda’, un cicle amb quatre peces teatrals enregistrades des de casa per les 10 companyies que no van poder estrenar els seus espectacle durant el confinament.

Altres noms reconeguts en aquesta edició han estat Antonio Díaz, el Mago Pop, que guanya el premi al Millor espectacle de màgia per ‘Nada es imposible’; Sol Picó amb l’espectacle ‘Animal de Séquia’, com a Millor espectacle de dansa; ‘Falaise’ de Baró d’Evel és el Millor espectacle de circ; Xavi Francés, de La Calòrica, s’emporta el premi al Millor actor de repartiment pel seu paper a ‘Feísima enfermedad i muy triste muerte de la Reina Isabel I’; Edna, Yolanda i Kathy Sey guanyen el premi ex-aequo com a Millor actriu de musical per ‘La tienda de los horrores’, i Eu Manzanares rep el reconeixement com a Millor text original per ‘Lo nuestro’, espectacle estrenat a la Sala Flyhard.

Nou comentari