MónTerrassa
Els rituals festius de Terrassa, una ciutat canviant
  • CA

En el decurs d’un sopar amb presencia de més de 30 persones, en Marc Galí, expert en cultura popular i tradicional, Capgròs de l’Any i Terrassenc de l’Any -reconeixement del que ara és membre del jurat- ha estat presentat per Mariona Viguès. la historiadora egarenca glosat la seva importància com a activista cultural que ha permès recuperar bona part de les festes
populars de la nostra ciutat i ha estat reconegut amb les distincions qu l’honoren.

Una esforç de molta gent és el que porta a l’èxit

Marc Galí ha començat destacant que “la vida cultural d’una ciutat és fruit de l’esforç de molta gent”.

La conferència s’ha desenvolupat en 3 grans apartats: els ritus que permeten mantenir una tradició durant molt de temps i que es poden adaptar a noves situacions i així mantenir-se durant molt temps; la festa com a espai per relacionar-nos i finalment la Festa Major de Terrassa.

De la Festa Major ha explicat els 3 nivells en què es pot dividir: “el nucli o part central”, formada pels actes tradicionals i que estan contemplats en els protocols, “els complements” que serien els rituals nous que encara no s’han convertit en referents i “l’embolcall”, que serien aquells actes en que els actuants venen de fora de la ciutat.

Un bon repàs a la Festa Major de Terrassa

Finalment, ha fet un repàs a la Festa Major de Terrassa juntament amb l’audició de les seves músiques més significatives i de les que ha destacat “l’Estapera, que és d’origen terrassenc i que actualment s’ha convertit en un referent dins i fora de Catalunya”.

Segons en Marc Galí “Terrassa és una de les ciutat de Catalunya amb més riquesa de cultura al carrer, tant de figures com de balls”.

La presidenta del Rotary, Nuri Escudé, en agraïment a la seva xerrada, li ha lliurat un llibre sobre la història de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa